LC 2

Seni Menjemput Doa dan Impian Yang Termakbul

Bismillahirrahmanirrahim…

Hari ini saya ingin berkongsi tentang DOA, betapa pentingnya ilmu , pengetahuan serta kemahiran untuk menjemput dan menjayakan impian serta doa yang makbul. Mungkin ada sedar dan mungkin juga ada yang tidak menyedari kehidupan dan hidup terpaksa menjalani kepahitan, kesukaran, kesempitan malah juga buntu bilamana DOA serta IMPIAN yang dihajati tidak kesampaian. Tidak kurang juga kadang saya mendengar …

Hajjah , saya dah puas dah berdoa tapi masih juga keadaannya begitu…

Kak Aniz saya sudahpun berdoa tapi masih juga jodoh saya belum sampai…

Saya tidak pernah berhenti berdoa Puan mengharapkan sinar kebahagian dan kasih sayang kembali cerah mewarnai rumahtangga kami namun suami masih juga tetap begitu keadaannya kadang OK kadang tak OK. Tertarik dengan kupasan Puan waktu sesi kaunseling Puan tempoh hari, saya hadirkan diri hari ini untuk belajar LEBIH MENDALAM tentang SENI BERDOA selama mungkin kaedah dan pendekatan saya salah. Saya perlu UPGRADEKAN ilmu dalam diri saya, demi anak-anak dan kesejahteraan serta kebahagian kami.

Itulah di antara komentar yang masih segar dan lazimnya terdengar dari mulut klien-klien serta tetamu istimewa yang Allah hadirkan ke klinik kaunseling saya. Masih segar di ingatan saat saya mula-mula menjalankan PRAKTIKUM KAUNSELING seperti aturan biasa setiap klien yang hadir itu akan melalui satu proses terapi dari satu sessi ke satu sessi sehinggalah klien tersebut sembuh dan meyakini potensi dirinya serta mampu berdikari semula hanya dengan itu sahaja sesi kaunseling juga terapi akan diberhentikan. Subhanallah…Allahu Akbar! Tiba-tiba ILHAM dan CELIK AKAL dihadirkan Allah swt…”Aniz, berapa lama kau mengadap seorang kliennie sebulan, 3 bulan , setahun…mereka ini haruslah didedahkan dengan ILMU untuk BERDOA, KUASA MINDA dengan lebih tertib, bukankah itu gerbang menjayakan kesembuhan, transformasi serta impian mereka. Jika tidak sampai berjanggutlah asyik nak mendengar keluhan, rintihan hati dan kesedihan mereka”

Maka berbekalkan ILHAM Ilahi itu saya gubalkan satu module yang lebih komprehensif untuk membantu para klien untuk merubah kehidupan mereka. Alhamdulillah kini lebih 10 tahun saya “Module Life Coaching Klinik Sukses” memberikan cetusan, nadi serta pembakar semangat, menghidupkan RUH kehidupan yang tidak mengerti lelah, putus asa dan mengalah serta kecewa sewenangnya. Dimengerti kini setiap ujian, rencana dan takdir Allah swt adalah yang PALING TERBAIK dan istimewa dalam menyiapkan perjalanan syurga setiap insan, In sha Allah.

“Ujian Allah swt bukanlah satu tiket untuk menjemput kehinaan dalam kehidupan ini begitu jugalah sebaliknya nikmat Allah swt bukanlah juga satu tiket untuk kufur…angkuh…lena…lalai dan sombong ; sedang semuanya milik Allah swt. Maka untuk hati-hati insan dan hamba yang bijaksana beranilah memilih dengan keikhlasan, kejujuran dan keyakinan ANDA juga BERHAK untuk hidup lebih bahagia, ANDA juga BERHAK untuk hidup sejahtera, ANDA juga berhak untuk hidup berjaya. Jangan jadikan semalam tembok penghalang serta sempadan kepada kecemerlangan , kebahagian dan ketenangan diri…robohkan ia dengan jalan ilmu, kemahiran, kepakaran dan strategi. Yang susah tidak akan jadi susah bila ilmu sudah berada di dalam genggaman untuk dipraktikkan.”

Menurut bahasa do’a berasal dari kata “da’a” artinya memanggil. Sedangkan menurut istilah syara’ do’a berarti “Memohon sesuatu yang bermanfaat dan memohon terbebas atau tercegah dari sesuatu yang memudharatkan.
Adapun lafadz do’a yang ada dalam Al- Qur’an turut membawa makna seperti berikut:
1. Ibadah, (Q.S.Yunus: 106)
2. Perkataan atau Keluhan. (Q.S.Al Anbiya: 15)
3. Panggilan atau seruan.  (Q.S. Ar- Rum: 52)
4. Meminta pertolongan. (Q.S.Al- Baqarah: 23)
5. Permohonan. (Q.S.Al- Mukmin: 49).

Do’a merupakan bukti benarnya iman dan pengenalan seseorang hamba kepada Penciptanya iaitu  Allah swt. Do’a seorang manusia kepada Rabbnya menunjukkan bahwa ia meyakini Allah itu ada dan Allah itu Maha Ghoni (Maha Mencukupi), Maha Melihat, Maha Mulia, Maha Pengasih, Maha Mampu, Rabb yang berhak diibadahi semata tidak pada selainnya. Do’a menunjukkan bukti benarnya tawakkal seseorang kepada Allah Ta’ala. Karena seorang yang berdo’a , berarti meminta pertolongan kepada Allah. Ia pun berarti menyerahkan segala urusannya kepada Allah semata tidak pada selain-Nya. Tapi sayangnya TANPA ilmu, celik akal dan kemahiran yang benar manusia boleh menjadi keliru, putus asa dan buntu…berdoa tanpa merasakan RUH Maha Luar Biasanya Allah swt akan pantas sahaja mengundang perubahan yang hampir tiada dan biasa-biasa sahaja. Itulah yang ilmu moden Barat sibuk mempromosikan The Law Of Attraction…When we ASK …WE have to BELIEVE  baru kita boleh RECEIVED.

Isunya yang menjadi konflik, sekatan, halangan terkadang …bila kita meminta, jiwa kita tidak hadir, fikiran hampir selalu sahaja melayang…bahkan ada ketikanya juga skrip doa itu juga biasa-biasa dah 10 tahun, 15 tahun, 20 tahun sedang hidup mengharapkan transformasi, tambah berat lagi macam touch and go sahaja kaedahnya meminta kepada Allah. Jika dengan manusia penuh adab, tertib dan sopan hu hu hu dengan EMPUNYA DUNIA yang memiliki segala khazanah langit dan bumi gitu-gitu sahaja…manis dan indah kehidupan itu juga akan jadi biasa-biasa sahaja. Bagaimana meletakkan FREKUENSI MINDA pada gelombang yang tepat semua ini PERLU DIKUASAI dan DIPEJARI dan DIAMALKAN dengan cemerlang In sha Allah yang terhasilnya juga kesan yang sungguh menakjubkan. Ia mampu meroboh tembol sempadan, mengangkat segala kekeliruan, kebuntuan, ketidakharmonian dan segala keluhan hidup dengan hanya kuasa DOA dan cara kita memandang kehidupan itu sendiri.

Dan alhamdulillah mengisi PERMINTAAN yang dah ramai mula bertanya bila KELAS GRUP COACHING KLINIK SUKSES ada lagi??? In shaa Allah untuk yang prihatin dan berminat untuk menjemput impian dengan cara yang luar dari biasa, lebih sistematik dengan ilmu yang telah dibuktikan secara emperikal sains dan teknologi Al Qur’an dan Sunnah itu sendiri SELAMAT MENGHADIAH DIRI ANDA ILMU.

 Grup Coaching Klinik Sukses

Tarikh : 20hb June 2015 / Sabtu

Masa : 9.30 pagi – 3.30 ptg

Lokasi : Seksyen 7, Shah Alam

Yuran : RM120 utk individu manakala berpasangan RM100 seorang. ( Sempena Promosi Ramadhan)

* Kuota agak TERHAD untuk yang berminat bolehlah mendaftar segera.

======================================

LANGKAH-LANGKAH UNTUK PENYERTAAN

======================================

1. Bayaran bolehlah dikemukakan terus ke Maybank A/C : 162218337759 (Noraniza Binti Anwar) manakala email nurqudrah786@gmail.com

2. Kemudian sila whatsappkan BUKTI PEMBAYARAN ke 012.391.5362 beserta NAMA PENUH, EMAIL dan ALAMAT.

3. In sha Allah Tentatif , BONUS PERCUMA Ebook Eksklusif EFT di dalam Bahasa Malaysia serta TIPS Menjemput Rezeki serta Menyingkirkan halangan / sekatan hidup akan diemailkan untuk rujukan dan menjayakan lagi transformasi impian.

 

Sehingga bertemu lagi…

 

Salam Inspirasi ,

Hjh Aniz Hj Anwar

 

 

 

 

Facebook comments:

comments

Prayer Not Spare Wheel
Digital Business Card

Leave a Reply