Refleksi Kesyukuran : Memburu Kilauan Bintang Di Mata Allah

Bismillah…
From Ibu With Love For Nia…

Pantas masa berputar…alhamdulillah hari demi hari pelbagai KEINDAHAN dan KEBAHAGIAN dihadirkan. Antara DETIK BERMAKNA berlangsung minggunie Nia puteri sulong sudah khatam Al Qur’an syukur alhamdulillah. Saat ini juga melayang fikiran terimbau kembali murni hati arwah bonda dengan penuh dedikasi juga kasih sayang menyediakan juadah pulut kuning dan rendang untuk disedekah sebagai penzahiran kesyukuran. Kini DETIK ISTIMEWA ini aku berpeluang melewatinya pula fuhh rupa-rupanya BOLEH TAHAN juga cabaran kasih memasak pulut kuning (suspenjer takut tak menjadi) he he he nasib baik menjadi kakak kata ” Licin bu pulut dan rendang yang ibu masak, juadah tengahari dari pihak pembekal tak berusik langsung”…Siap ada kawan kakak mengusik sedaplah mak Fataniah masak aku nak jadik menantu mak fataniahlaa nanti boleh makan sedap-sedap…~ sambil tersenyum kakak memberi laporan keriangan diraikan bersama rakan-rakannya.

Diraikan…
Minggu yang turut BERMAKNA juga diri ini diraikan untuk pencapaian Diamond Manager oleh pihak syarikat Worldwellness Network Sdn Bhd. Alhamdulillah SMART PARTNERSHIP bersama GURU HEBAT memang menakjubkan menepati ASPIRASI MURNI KESEJAHTERAAN yang dibawakan ; SANGAT HEBAT RENCANA ALLAH ~ JODOH ini amat melengkapi!!! Bukan sahaja ilmu penyembuhan diri yang dapat dipelajari dan dinikmati tetapi juga KEINDAHAN UKHWAH yang sangat menghiburkan khususnya bersama-sama para sahabat yang melengkapi Team Ekin Wellness dan barisan pemimpinnya. Lebih istimewa lagi  RX WATER tanpa ozone telah dilancarkan khusus bagi MEMENUHI golongan yang kurang berkemampuan yang turut berasa bahang kegawatan ekonomi TURUT SAMA MAMPU MEMILIKI dan MENIKMATI insyaallah rahsia kesejahteraan diri di sebalik rz water ini.  MAKANYA bg rakan-rakan YG BERHAJAT untuk MENUKAR GANTI PENAPIS ISTIMEWA YANG CUKUP TERKENAL DENGAN KEAJAIBANNYA MEMBANTU PENYEMBUHAN PESAKIT-PESAKIT KRONIK ; diformulasikan oleh seorang pakar perubatan yang juga bekas pesakit kanser yang kini telah sembuh Dato Dr Noordin Darus dialu-alukan  MEREBUT PELUANG HEBAT INI !! TUKAR GANTI PENAPIS AIR ANDA dan NIKMATI REBET HEBAT….insyaallah RAHSIA TERAPI MIFIRO akan kami kongsikan ; inilah KEUNIKAN dan KEISTIMEWAAN ALAT PENAPIS AIR keluaran Worldwellness Network ada RAHSIA tertib dan cara bagi melancarkan proses penyembuhan diri yang diingini insyaallah untuk pesakit stroke, kanser, ketumbuhan, ghout, eczema, angin pasang, buasir, insomnia, STRESS, mati pucuk dan sebagainya ). Mudah-mudahan RAHSIA PENYEMBUHAN DIRI YANG LUAR BIASA dan ISTIMEWA yang UNIK, SUCI (hati-hati ya para sahabat yg dikasihi tidak semua penapis di pasaran itu HALAL ~ rahsia lanjut sila layari – http://rxwater.net) dan BERKESAN  dapat DISAMPAI dan DIKONGSIKAN buat mereka yang memerlukan.

INSPIRASI KESEMBUHAN & KESEJAHTERAAN
Sememangnya PASSION berkaitan penyembuhan diri aspek fizikal ini AMAT DEKAT di hati  selain INSPIRASI PENYEMBUHAN dan KESEJAHTERAAN DIRI sudut psikologi. DARE TO BE DIFFRENT THEN OTHERS & SKY IS THE LIMIT! Jangan sesekali membataskan diri dan KEHEBATAN POTENSI ANUGERAH ILAHI dalam perjalanan ini ; SELALU INGAT diri kerdil ini hanyalah KADER ALLAH ~ pekerja Allah yang melalui perjalanan membawa MISI MURNI KASIH SAYANG ALLAH PADA HAMBANYA KHUSUSNYA SUDUT PENYEMBUHAN dan KESEJAHTERAAN DIRI manfaatkan sebaik mungkin untuk meraih pahala Allah dan “BEKERJA” untuk NYA insyaallah ganjaran yang dinikmati…Subhanallah! Cukup menakjubkan!!!Maka PENUH YAKIN, TEGUH HATI , BERANI dan RASA KASIH bekerjalah…(Syukur inilah sebahagian RAHSIA di dalam kaunseling kerjaya yang dipelajari dan dipraktikan dalam kehidupan saya hari ini  memilih kerjaya itu harus kongruen dari sudut POTENSI DIRI, MINAT dan PERSONALITI)

PENGALAMAN GURU YANG BEHARGA

Lebih istimewa lagi di sebalik RAHSIA PENYEMBUHAN DIRI ini tersingkap pengalaman peribadi yang tidak kurang hebatnya. lmu dan pengalaman menjelajahi perjalanan penyembuhan merupakan PENGALAMAN yg tidak ternilai dan sesungguhnya itulah juga RAHSIA PERIBADI yang dilalui  pelbagai ujian, tekanan, penyakit yang akhirnya BERUBAH menjadi REALITI YANG SUNGGUH MENGHIBURKAN. Bukan sahaja menjadi ASAS PENTING PERKONGSIAN untuk mereka yang mencari tetapi kini menjadi wacana penting untuk membantu mereka yang mempunyai BAKAT KEUSAHAWAN , MENCARI PELUANG PERNIAGAAN juga MENAMBAH PENDAPATAN. Sangat yakin dengan sabda Rasulullah ~ Sesungguhnya RAHSIA UKHWAH itu cukup luar biasa ; membuka PINTU REZEKI tidak kira sama ada aspek kasih sayang, siratulrahim, buah fikiran, tenaga dan juga wang ringgit ; lebih istimewa lagi DOA-DOA tulus para sahabat yang mendokong dan memahami aspirasi JIHAD MURNI membawa khabar gembira, insyaallah! Moga kejayaan meluncur laju mengiringi JEJAK JIHAD KHABAR BAHAGIA ini! Amiin…

KEINDAHAN UKHWAH MEMBUKA TABIR REZEKI
Sangat BERSYUKUR mempraktikan TEORI mencipta kekayaan itu antara terbaik adalah menerusi jalan ukhwah @ networking, pemilikan aset tidak kira sama ada aset tetap mahupun tangible, bijaksana dalam mengurus kewangan, menyimpan, berbelanja dan “MENIKMATI” dengan BERKONGSI, BERSEDEKAH itulah RESEPI PENTING untuk merimbunkan lagi rahmat rezeki dariNYA. Kesemua ini menuntut ILMU, KEJUJURAN, KEIKHLASAN , KEBERANIAN dan KOMITMEN DIRI ; kejayaan yang manis tidak akan bermakna tanpa PENGORBANAN dan PERJUANGAN DIRI memberinya penuh ruh. Setiap yang dilakukan perlu ada JIWA dan MATLAMAT yang jelas insyaallah perjalanan akan lebih lancar dan gemilang.

KILAUAN BINTANG…

Memburu KILAUAN BINTANG dari kacamata Allah itulah INSPIRASI SANUBARI TULUS KASIH dibawakan…tidak kira aspek fizikal, ruhani, emosi, minda mahupun WANG RINGGIT insyaallah akan ada JALAN PENYELESAIAN dan SOLUSINYA!!! Semua ini harus dimulai dengan rahsia mengenal diri, mengenal kekuatan, cinta @ jiwa dan insyaallah TIDAK MUSTAHIL yang dulunya sangat mustahil kini menjadi REALITI contohnya lebih sihat dari dahulu, lebih yakin, dulu pening kepala memikirkan kewangan yang sering tidak mencukupi kini dilimpahi rezeki Allah yang melimpah ruah,  pendapatan setahun jadi sebulan, dulu kekok berkongsi dan bercakap di khalayak ramai kini tiada lagi serta pelbagai lagi episod baru mampu dinikmati . Semua ini insyaallah mampu dinikmati dengan KEBERANIAN DIRI melakukan perkara yang BELUM PERNAH ANDA lakukan iaitu BEKERJA SECARA KOLEKTIF dan BERJEMAAH dengan CARA  :

“MEMBANTU LEBIH RAMAI INSAN LAIN MENGECAPI IMPIAN MEREKA, NESCAYA ALLAH JUGA AKAN MEMBANTU ANDA MENIKMATI IMPIAN DIRI YANG GEMILANG,  INDAH, HARUM DAN MENGHIBURKAN, INSYAALLAH”!!!

Sehingga bertemu lagi…

Salam Inspirasi !

Facebook comments:

comments

Leave a Reply