a190d04979a5e8b0

Memori Silam, MISI Mencari “Aku & Anugerah”

a190d04979a5e8b0

MULTIPLE ROLES DAN KEINDAHAN PERJALANANKU

Salam Rahmat buat para sahabat yang dikasihi semua.

Apa khabar ? Lama sungguh rasanya  tidak menitipkan ‘cenderahati’ hati saya buat semua. Sibuk sedikit almaklum multiple ROLES full time job as ibu/isteri mithali itu yang utama insyaAllah dan disusuli kerjaya kaunselor juga life coach. Tak dinafikan membataskan diri untuk saya melakukan passion yang satu ini…berkongsi RAHMAT menerusi penulisan. Tambah pula sekarang dah terlibat kembali dengan SLIM HOLISTIK ~ pengalaman konsultasi produk, perniagaan ONLINE juga kepakaran kaunseling digabungjalinkan untuk melebar dan MELUASKAN lagi insyaAllah RAHMAT yang dianugerahkan Allah ini khususnya bagi mereka yang mencari dan ingin dibantu. Ceritanya cerita NAK KURUS , PENGURUSAN STRESS , MEMAKSIMAKAN “POTENSI DIRI” dan insyaallah meningkatkan ekonomi diri dan keluarga…

TEKNOLOGI MENGHUBUNGKAN “KAMI” dan ADA CENDERAHATI

Perbincangan EKSKLUSIF yang mengupas interaksi stress dan kesannnya terhadap peningkatan BERAT BADAN dan bagaimana ianya terjadi. Emm…nak tahu dipersila dan dialu-alukan mendaftar sebagai subscriber nanti di dalam website yang dijangka siap dalam waktu terdekat ini insyaAllah. Nak LEBIH EKSKLUSIF lagi sebagai orang terawal menjelajah perkongsian RAHMAT ini…boleh juga mendaftar di http://anizanwar.com bukan apa lantaran kesibukan kadang tak sempat nak menulis artikel sebegini hanya newsletter sebagai tanda penghargaan kepada para subscriber sahaja.Apapun buat para sahabat lain yang belum menjadi subscriber haa ini ada berita GEMBIRA ~ ada lagi CENDERAHATI baru bakal menanti untuk para subscriber selain RAHSIA AURA DAN PERSONALITI yang lalu. .Sesungguhnya saya AMAT bersyukur dengan kemudahan teknologi alhamdulillah saya dapat menghubungkan diri dan memberi support menerusi kecanggihan teknologi menerusi SUBSCRIBER sebegini. Kata-kata semangat, peransang, TIPS, petua diberikan EKSKLUSIF berterusan menerusi system ini.. Satu perkembangan yang BAIK alhamdulillah tahap kebergantungan klien kini tidaklah seperti di awal pembabitan saya di dalam klinik kaunseling apatah lagi dengan LIFE COACH program yang ditawarkan…Diperkukuhkan lagi dengan teknologi EFT…Subhanallah! Hasilnya sangat menakjubkan…hee kalau tidak zaman dahulu kala kadang  sepanjang 3 bulan berturut-turut, 6 bulan berturut-turut DIPERLUKAN untuk saya mengadap dan membantu klien yang SAMA agar kembali sembuh dan PULIH. (Haa…jangan salah anggap pula saya suka mengambil kesempatan atas kesusahan orang lain…maaf ‘wrong number’ ~ TIDAK SAMA SEKALI sebegitu…lagi pantas pihak klien SEMBUH dan YAKIN akan kemampuannya…menikmati SELF GROWTH adalah kesyukuran saya dan inilah yang saya CARI ). Alhamdulillah nampaknya dengan KECANGGIHAN dan GARAPAN HOLISTIK yang dibawakan nampaknya para klien dapat menggunakan POTENSI DIRI yang ditemui di sebalik hikmah dan ujian menerusi penerokaan sesi konsultasi kaunseling mahupun life coaching program.

KESYUKURAN DAN KEBAHAGIAN YANG SUKAR DIZAHIR

Satu keseronokan sebenarnya SUKAR digambar apabila ada yang menulis, mengirim email, sms…mengucapkan terima kasih dan memaklumkan perubahan terkini yang telah berjaya mengharungi fasa krisis HANYA kesyukuran pada Allah atas peluang dan ruang yang dipertemukan Allah. It’s a JOY…for me hee walau kadang cabaran di sebaliknya HANYA Allah yang tahu tapi apa yang penting para sahabat dan klien SEMBUH khususnya pada luka sembuh yang tidak kelihatan di zahirnya. Luka yang bertahun-tahun dipendam, disimpan dan adakalanya tidak dapat dinafikan MASIH BERDARAH walaupun ‘peristiwa pahittu’ mahupun MEMORI SILAM itu telahpun berlalu 10 bulan, 10 tahun, 15 tahun,30 tahun…40 tahun kerana apa…adakalanya individu dilukai…dibohongi…disakiti berlegar pada isu yang sama ATAS “KEBENARAN DIRI” individu itu sendiri tanpa disedari. Tak kurang juga ada yang telah sembuh tapi PARUT LUKANYA masih ada katanya…he he he sebetulnya dalam KES SEBEGINI jika menurut pandangan professional saya MASIH BELUM SEMBUH sebenarnya…istilah “CAN FORGIVE AND CANNOT FORGET”tu kurang tepat. Seharusnya apa yang berlaku dengan MEMORI SEMALAM jika sudah benar-benar SEMBUH SECARA TOTAL takkan ada sedikit pun parut luka yang hanya ada “KEINDAHAN”, HIKMAH, MANIS dan HEBATNYA Allah dalam merencanakan kehidupan ini. Pengalaman yang sangat BERMAKNA dan MENGAJARKAN!!!

BAGAIMANA MENGURUS MEMORI SEMALAM???

Dalam isu sebegini macam juga teknologi surgeury cosmetic dan pembedahan perubatan BEZANYA sembuh itu tidak kelihatan (lagik best interestingtie…MAHAL wooh takde jual mana-mana punya kena RASA sendiri)…yang parut, yang senget, yang kembang, yang cacat, yang kuncup di touch up…haakan MOLEK…CANTIK malah LEBIH CANTIK dari yang asal, insyaallah. Bukan mengubahkan ANUGERAH Ilahi tetapi dalam kes sebegini ibarat musibah yang menimpa menyebabkan HANDICAP…sakit, luka dan sebagainya dengan teknologi MERAWAT SAKIT YANG TIDAK KELIHATAN ini khususnya bab-bab kesakitan emosi…sakit hati, kecik hati, bawak hati…insyaAllah mampu dibereskan dengan cemerlang. YANG PALING PENTING DISINI ADALAH KEBENARAN DALAM DIRI UNTUK SEMBUH~ membawa diri keluar daripada igauan memori silam yang tersemat indah dan sakit. Mudah sahaja RAHSIANYA ~ Stop blaming others or giving excuses…TAKE INCHARGE!!! Be RESPONSIBLE to your life…Allah tidak pernah zalimkan…kita yang pilih sama ada ingin memusnahkan,memelihara mahupun MEMULIHARA…dengan ILMU dan hamparan RAHMATNYA insyaallah ada solusinya.

Well in life is impossible to make excuses whenever we ask how can I serve. Feeling Good and feeling God WITHIN will stop us from complaining and blaming. When we shift to compassion blame disappear. Compassion eradicate excuse making and blaming. Today whenever we start to make excuses or blame know that our ego is taking hold on us and we become the HOSTAGE…yup itulah yang berlaku tanpa kita sedari. Adakah kita ingin terus menjadi tebusan yang pasrah tanpa keberanian dan terus terperangkap???Jawapan itu ada di dalam diri kita…KEBERANIAN…KEJUJURAN DAN KESUNGGUHAN memberi komitmen untuk KESEJAHTERAAN DIRI YANG DISAYANGI…

Sehingga bertemu lagi…para sahabat semua… “HEAL LIFE …LIVE LIFE” insyaAllah magnificient RAHMAT will come to you..much MIRACLES magic and love from HIM will be received.

Bagi yang ingin mengetahui tentang Emotional Freedom Technique, testimoni dan pelbagai warna-warni INSPIRASI KEHIDUPAN dijemput menjadi subscriber http://anizanwar.com walaupun kita mungkin tidak bertemu secara LIVE mudah-mudahan RAHMAT ilmu, pengalaman yang dibawakan menerusi perkongsian akan TETAP terus memberi inspirasi dan semangat kepada para sahabat untuk terus MENIKMATI kehidupan dan RAHMAT  ~ ANUGERAH ILAHI di dalam perjalanan ini, insyaAllah. Jarak bukan pemisah dengan hamparan RAHMAT namanya teknologi TIADA ALASAN lagi sebenarnya sekiranya individu memilih untuk SEJAHTERA, BAHAGIA, TENANG dan SEMBUH…Saya telah menyaksikan pelbagai KEAJAIBAN sama ada menerusi kaunseling interaktif online (tidak timbul masalah sebenarnya lagi SPECIAL adalah banyak jimatnya masa, tenaga & RM) ~ ianya ditawarkan bagi yang mungkin kurang berkemampuan ataupun mempunyai kekangan tertentu seperti faktor jarak,menguruskan masa dsbnya  tetapi bagi yang insyaallah ada kelebihan rezeki dan benar-benar ingin MENGETAHUI bagaimana ingin merawat diri dialu-alukan pula menyertai LIFE COACHING KLINIK SUKSES. Kini sesi individu dibuka untuk yang berminat…boleh berhubung terus utk mendapatkan maklumat lanjut…

Meminjam kata-kata seorang sahabat ~ adik Naim…katanya

“Mengenali seseorang itu kadangkala membuatkan kita ketawa.Mengenali seseorang itu juga kadangkala membuatkan kita mengalirkan airmata. Sesungguhnya , mengenali seseorang itu mampu memberikan kita SEJUTA RASA…marah, sedih, gembira, benci, sayang dan RINDU. Tapi sedarkan kita? Mengenali seseorang itu sebenarnya adalah SATU ANUGERAH”…Itulah ASPIRASI yang tulus hati ini bawakan buat mereka yang MENCARI bagaimana harus aku menghargai “ANUGERAH” di dalam setiap perjalananku??? Bagaimana AKU ingin menikmati “ANUGERAH” sedih, rindu,benci dan marah yang akhirnya membuahkan manis dan HIKMAH yang sangat menghiburkan…Pengalaman dan perjalanan yang memberikan sejuta makna yang sungguh beerti buat insan…bernama AKU,insyaAllah.

Jumpa kita nanti sebagaimana dijanjikan Allah dalam MISI mencari “AKU & ANUGERAH”!!! Insyaallah…

Salam Inspirasi!

Facebook comments:

comments

3485716296_9054e6fe3e
21037_223709794406_182970799406_2917825_7256550_n

1 Comment

  1. Alhamdulillah terubat keperitan di hati…
    terima kasih Pn Aniz

Leave a Reply