4-life-is-beautiful-fly-mouseover

Kuasa Doa & Kebergantungan Kepada Allah

Bismillah…

Bertemu kali ini untuk berkongsi sebahagian WARNA WARNI kehidupan. Memegang amanah sebagai kaunselor dan Life Coach menemukan saya pelbagai keindahan untuk sama-sama kita pelajari dan renungi bersama. Saat diuji pelbagai asakan emosi dan tekanan menguasai diri namun syukur buat para sahabat yang meyakini KEHADIRAN dan KEKUASAAN masih tetap terus sujud dan MEMOHON PIMPINAN dan PETUNJUK ILAHI. Allah itu Maha Kaya…Allah itu Maha ADIL dan lantaran itu juga kita dipertemukan…

Ramai yang tidak endah atau tidak perasan bahawa KASIH ALLAH itu selalu ada itulah antara komentar yang diterima daripada para sahabat yang sedang  diuji semuanya gara-gara diri tenggelam dalam emosi negatif, kehampaan, kesedihan dan kekusutan yang menghimpit rasa. Ada ketikanya juga kesan terlalu lama MEMENDAM PERASAAN, MEMBINA DAN MEMBENARKAN DIRI TENGGELAM DI DALAM SANGKAAN-SANGKAAN BURUK JUGA NEGATIF MEMBUATKAN SABAN HARI KEHIDUPAN MAKIN MERUNDUM, KECEWA, KESAL dan HAMPA…semua benda tampak tidak betul dan TIDAK MOLEK DIMATA…hu hu hu Jangan gitu para sahabat ya biarkan SYAITAN memanupulasi kehidupan anda sebegini tenggelam dan hanyut dalam bisikan  syaitan yang membunuh…membunuh potensi diri…membunuh KEINDAHAN KEHIDUPAN sebagai hamba Allah itu sendiri.

Alhamdulillah dengan IZIN DARINYA menerusi  TERAPUETIC PROSES di dalam kaunseling syukurrr segala tekanan mampu dilupuskan sekelip mata. Malah LEBIH BERMAKNA pantas klien mendapat HIKMAH di sebalik ujian yang dihadapi itulah antara sebahagian BUKTI KEKUASAAN ALLAH DAN KASIH SAYANGNYA. Menerusi Emotional Freedom Technique yang diperhalusi dan disesuaikan dengan NILAIAN ISLAM dan PERGANTUNGAN KEPADA ALLAH alhamdulillah ramai telah menjadi SAKSI KEBERADAAN ALLAH ini.

Sesungguhnya DOA kalian dijawab ingin bangkit sembuh, bahagia, sihat dan sejahtera dengan pertemuan yang telah disusun Allah oleh itu PERCAYA DAN YAKINLAA bahawa Allah itu sentiasa mendengar saat kita diuji kita dihidangkan dengan SOLUSI dan PENAWAR untuk merawat diri. Saat diri BUNTU, KELIRU , KECEWA Allah hadir menunjukkan jalan…Sesungguhnya KASIH ALLAH CUKUP SEMPURNA melengkapi perjalanan ini…diri kerdil ini hanya perantara sahaja  dipilih Allah untuk membantu hambaNYA yang sedang diuji. Syukurrrr diberi PENGHORMATAN dan KEPERCAYAAN untuk membantu, membimbing dan menghiasi perjalanan para sahabat…

Ingin BAHAGIA,

Ingin SEJAHTERA,

Ingin HARMONI,

Ingin SUKSES,

Ingin KAYA,

Ingin SIHAT,

Inginkan KEHIDUPAN “MAGNIFICIENT” Selalu…haa RAHSIANYA KENALAA BERDOA…Berdoa yg menepati tertib, syarat dan teknologinya…semua ini ada DIKUPAS LEBIH MENDALAM DI DALAM LIFE COACHING KLINIK SUKSES…ramai yang dah tanya bila Pn Aniz nak buat Life Coaching lagi???InsyaAllah sebulan dua lagi sekarangnie tengah memenuhi “AMANAH” undangan ceramah dan tugasan penting bersama barisan rakan-rakan niaga WWN…Life is AWESOME and LIFE IS BEAUTIFUL ditemukan dengan insan-insan yg hebattt menghiasi  perjalanan ini…membongkar POTENSI-POTENSI yang terpendam di dalam diri insan PENUH BEHARGA & BERNILAI disamping MENIKMATI SENDIRI POTENSI DIRI YANG CUKUP TERENDAM ~ he he he!!!Wahhh! Sangat BANYAK HADIAH DAN PINJAMAN DALAM DIRI YANG TIDAK DIMANFAATKAN LAGI SEPENUHNYA…Will surelly share lebih meriah lagi selepas ini! InsyaAllah..

Facebook comments:

comments

trade-in-rxwater
2649431008_fae9b1bcbd

Leave a Reply