21037_223709794406_182970799406_2917825_7256550_n

Inspirasi Langsing 2010 Kini Kembali

Bismillah…

21037_223709794406_182970799406_2917825_7256550_n

Salam harmoni dan sejahtera buat para sahabat yang dikasihi sekalian. Buat moderator RIBUAN TERIMA KASIH di atas laluan yang diberikan semoga kita beroleh SAHAM PASIF & RAHMAT ALLAH insyaAllah membantu para sahabat di luar sana untuk menikmati kehidupan yang LEBIH SEJAHTERA dan NIKMAT KESIHATAN yang optimum  dengan mencapai berat ideal dan proposional tubuh yang sewajarnya tanpa benjolan-benjolan degil yang menyakitkan mata. Bertemu lagi di dalam PERTEMUAN RAHMAT kali ini, insyaAllah saya akan membawa perkhabaranGEMBIRA buat mereka yang mencari REALITI INDAH INGIN TAMPIL SIHAT, SLIM & SEJAHTERA. Bagi yang DAHAGAKAN PENGISIAN, TIPS, ILMU, INFORMASI DAN INSPIRASI dalam perjalanan mencapai BERAT IDEAL mahupun IMPIAN LANGSING…NIKMATI PERKONGSIAN RAHMAT ini yang dibawakan SECARA EKSKLUSIF  terus ke MAIL BOX anda dengan cara menjadi SUBSCRIBER di laman web  ~ http://www.rxlite.anizanwar.com

Mungkin ramai yang bertanya ada apa dengan ASPIRASI SLIM HOLISTIK ini? Apa bezanya dengan perkongsian laman web lain dalam membincangkan persoalan slim??? Jawapannya SANGAT MUDAH! Pengalaman , penerokaan dan pemerhatian membawa saya kepada keperluan untuk membincangkan persoalan slim ini dalam kacamata yang lebih luas, jujur dan mendalam. LEBIH MENARIK lagi dibawakan khusus buat para sahabat yang jujur ingin mencarijati diri yang hilang dalam krisis masalah berat badan yang dialami! Mereka yang cintakan penerokaan, keindahan dan kejujuran hati INILAH jawapan dan insyaallah SOLUSI kepada permasalahan berat badan dan KONFLIK DIRI yang dialami!

PENGALAMAN DAN ILMU GURU YANG “BEHARGA”

Topik slim, masalah berat badan bukan lagi sesuatu yang asing buat saya. Pengalaman diri melalui transformasi yang kurang enak dipandang mata selepas melahirkan puteri sulung menemukan saya dengan pelbagai percubaan demi percubaan ada yang berjaya ada yang gagal tapi yang banyaknya GAGAL laa. Sehinggallah bulan April 2003 saya dengan keyakinan diri untuk berubah dan LEBIH BERTANGGUNGJAWAB atas nikmat kesihatan diri dan tubuh mencuba produk yang waktu itu suam-suam suku diperkatakan di alam maya. Alhamdulillah disitulah permulaan DUNIA BARU yang membuka tabir perkongsian RAHMAT saya bermula. Keikhlasan untuk membantu lebih ramai wanita mendapatkan berat yang ideal membawa kepada perkongsian siri artikel saya di yahoogroups tersohor waktu itu iaitu Relexjap. Tambah pula masih dalam pengajian sarjana kaunseling yang sememangnya melibatkan kupasan tingkahlaku manusia, membina motivasi dalaman maka MEDIUM BARU membantu rakan-rakan secara maya dan konsultasi ini ibarat praktikum beharga untuk diri saya mengasah bakat berdepan dengan masyarakat sebelum memiliki Klinik Kaunseling sendiri suatu hari nanti.

Jika diimbas kembali perkongsian lebih 3 tahun itu dalam diam telah menghasilkan lebih 60 SIRI perkongsian dalam topik “Kongsi Ilmu Tampil Langsing”. Hingga ke hari ini laman blog http://infolangsing.blogspot.com masih ada cuma sudah sepi tanpa kemaskini. Segala paparan testimoni genuine adalah suatu ANUGERAH dan PENGALAMAN beharga  buat saya! Konsultasi produk dan business ONLINE itu jugalah medan saya mengasah bakat memberikan INSPIRASI, SOKONGAN dan KEYAKINAN bahawa impian dan hasrat murni mampu digapai dengan KEBERANIAN, ISTIQAMAH, DISPLIN dan KESABARAN.

SIRIH PULANG KE GANGGANG

Ibarat sirih pulang kegagang tahun 2010 perkongsian ini diberi NAFAS BARU YANG LEBIH SEGAR, HARUM, INDAH dan MENGHIBURKAN insyaallah! Menerusi  perkongsian yang  LEBIH PADU..BERINFORMATIF dan TERKINI seiring dengan kematangan, pengalaman, lebih jujur, lebih mendalam dan sepadanan dengan perbincangan dan PENDEKATAN TERKINI di peringkat global dalam versi Bahasa Malaysia yang dinanti-nantikan semua, insyaallah! Dibawakan EKSKLUSIF RAHSIA demi RAHSIA bagaimana menjayakan IMPIAN LANGSING YANG HARMONI kini TERUS ke MAIL BOX para sahabat dengan cara menjadi SUBSCRIBER http://www.rxlite.anizanwar.com.


TAHUKAH ANDA “STRESS” MERUPAKAN SALAH SATU FAKTOR UTAMA MASALAH OBESITI???

Tahukah para sahabat STRESS adalah antara FAKTOR utama yang menjadi penyumbang kepada permasalahan berat badan emm…bagaimanatu???Haa…itulah dianya menerusi kajian yang dilakukan individu yang TERJEBAK dgn stress lebih cenderung untuk menjadi makanan sebagai escapism…Hemm…ini yang BAHAYAtu tanpa disedari ianya bukan sahaja memudaratkan tetapi juga TELAH menambah satu masalah yang sedia ada. Jadi SOLUSINYA bagaimana???…

Alhamdulillah insyaAllah dengan latar belakang sebagai Kaunselor /Therapist dan juga Life Coach isu sebegini bukanlaa sesuatu yang SUKAR untuk ditangani…Ahaa! Ingin  JAWAPANNYA??? Dapatkan SECRET CODE SLIM HOLISTIC yang akan membawa penjelajahan diri dan DIMENSI BARU…membongkar khazanah dalam diri anda dalam MENJAYAKAN IMPIAN MURNI!!! Beri RUANG..Beri PELUANG!!! Jika orang lain boleh melakukannya apa kurangnya diri anda…KEBENARAN DARI DALAM DIRI UNTUK BERUBAH…itulah PRA-SYARAT yang akan membuka lorong-lorong RAHMAT dan KEJAYAAN…Tubuh, jasad dan NIKMAT KESIHATAN merupakan suatu ANUGERAH yang tidak bernilai dalam kehidupan kita…jadi HARGAILAH “AMANAH” yang namanya TUBUH!!!Usah kerana KEALPAAN, KELALAIAN DIRI dalam menjaga kebajikan akhirnya mengundang mudarat.

IKHTIBAR KEHIDUPAN…

Stastitik penceraian turut melaporkan antara FAKTOR yang dijadikan alasan untuk pasangan membubarkan perkahwinan mereka adalah disebabkan masalah KEGEMUKAN khususnya di pihak suamilah… ‘Isteriku sudah kembang’ ~ tak sedap sudah mata memandang maka tak sedaplaa semua jadinya, kurang sabar mungkin suruh kuncup tak kuncup tak pandai menjaga diri dan penampilan ~ saborjerlaa yer…Nauzubillahminzalik.  Itu dari segi DATA PENCERAIAN belum masuk kisah-kisah sendu menguris rasa…dihina, diperli…dilontar dengan sindirin PANAS badan macam tong drum, alam flora, camera tak muat dan lain-lain lagi. Hanya yang melaluinya sahaja tahu betapa PERIT melalui fasa-fasa hinaan ini. Keadaan ini bukan sahaja menambahkan STRESS dan menghambarkan hubungan suami isteri tetapi juga secara tidak langsung dari segi SELF ESTEEM individu…KEYAKINAN DIRI juga turut terkesan. Malu untuk ke tengah…marah, benci, sedih, kesal, putus asa, kecewa…semuanya membelenggu diri…Ahaaa! Jangan bersedih lagi…saya ada KHABAR GEMBIRA!!! Allah itu Maha Adil…

DIA turunkan UJIAN Dia juga turunkan PENAWAR dan SOLUSINYA..Temui saya dalam kupasan NEWSLETTER terus

ke MAIL BOX anda dan BONUS SECRET CODE SLIM HOLISTIC~ Rahsia yang akan menemukan POTENSI diri anda

“Feeling GOOD inside and FEELING GOD WITHIN insyaAllah will lead our life happily…don’t be a HOSTAGE to yourself and keep giving EXCUSES…STOP BLAMING OTHERS and TAKE INCHARGE and RESPONSIBLE!!!

“CHANGE WITHIN YOU CAN BRING CHANGE TO OTHERS”

“TEROKAI EVOLUSI…TEMUI POTENSI”

http://www.rxlite.anizanwar.com

Sehingga bertemu lagi!

Salam Inspirasi !

Pn Aniz Hj Anwar

Kaunselor/Life Coach

YM : nizwar75 /HP : 012-3915362

Facebook : Aniz Hj Anwar

Inspirasi Slim Holistic ~ http://www.rxlite.anizanwar.com

Facebook comments:

comments

a190d04979a5e8b0
3152913162_cbd67d7504

2 Comments

  1. anizanwa

    Salam aina,

    Lazimnya kes-kes sebegini ada KAITAN dgn interaksi EMOSI & MINDA…nak tahu RAHSIANYA aina dijemput utk SUBSCRIBE http://rxlite.anizanwar.com ada saya kupaskan secara eksklusif di dlm newsletter. Jujur ikut pengalaman saya ianya ada kaitan dgn masalah STRESS yang telah menarik sebahgian TUMPUAN…dan juga regim pemakanan yang mungkin tidak menepati tertib yang tepat. Ini yg dlm EBOOK SECRET CODE saya berikan PERCUMA dgn setiap pembalian Package RM214.90.

    Jumpa di sana aina! ;)

  2. AINA

    macam mane kalau dah ambik pas tu tak gak kurus-kurus,sedangkan dah lakukan senaman.kenape yea?

Leave a Reply