maal hijrah

Inspirasi Hijrah ~ Kehidupan Sejahtera Pemacu Transformasi Ummah

Bismillah…

Rahsia Kontrak Diri & Strategi Minda

Alhamdululillah petang yang damai diberi kelapangan untuk terus BERKONGSI dan MEMBAWA KHABAR-KHABAR BAHAGIA & I.N.S.P.I.R.A.S.I khususnya buat mereka yang mencari di dalam perjalanan ini. Pantas masa beredar kini 1432H hampir melabuhkan tirai beberapa hari sahaja lagi, pastinya pelbagai rencam bahagia, suka duka, gembira dan syukur mewarnai perjalanan 1432H. Bagaimana pula dengan RESOLUSI 1432H, sudah tercapai MISINYA?? He he he ada yang tercapai dan ada yang BELUM lagi…hu hu hu…TIDAK MENGAPA, tidak seharusnya BERSEDIH tetapi bahagia dan YAKIN setiap RENCANA ALLAH itu adalah YANG TERBAIK , pastinya punya rahsia dan hikmah yang tersendiri. Jangan pernah berhenti BERHARAP dan BERDOA…ahaa! Namun perlu DIINGATKAN tertib, gelombang dan caranya juga harus dikuasai ilmunya. Bukan sahaja-sahaja bukan sembarangan untuk MELONTARKAN HAJAT ATAU BERDOA…insyaAllah dengan jalan ilmu pengetahuan, ketekunan, keyakinan dan tidak kenal putus asa saya yakin doa pasti akan dimakbulkan sama ada cepat ataupun lambat…Nak cepat , insyaAllah ada CARANYA …itulah RAHSIA KONTRAK DIRI, GELOMBANG MINDA & KUASA VISUALISE JUGA SMS ~ rahsia otak kanan dan otak kiri yang saya kongsikan di dalam Life Coaching Klinik Sukses yang dianjurkan.

Kehampaan Membawa Rahmat Dalam Misi Jihad Kesembuhan & Kesejahteraan

Semua ini bertitik tolak dari sedikit KEHAMPAAN apabila mengendalikan kes-kes kaunseling yang hanya BERLEGAR kepada kupasan dan penerokaan masalah yang diajukan, dalam ruangan masa yang TERHAD untuk membawakan PERKONGSIAN SENJATA YANG LEBIH AMPUH untuk memangkinkan penyembuhan mahupun transformasi diri agak terbatas untuk disampaikan kepada pihak klien. Dengan RASA KASIH dan AMANAH ingin sekali berbagi ILMU TENTANG KEPENTINGAN BERDOA JUGA SENINYA maka saya rangkumkan pengisian eksklusif ini di dalam Module Life Coaching Klinik Sukses ~ SEBUAH PERKONGSIAN PENJELAJAHAN DIRI, MERAWAT DAN SETERUSNYA MENYUNTIK ELEMEN KESEJAHTERAAN DIRI YANG AKHIRNYA INSYAALLAH MAMPU MENJADI PEMACU TRANSFORMASI DIRI YANG GEMILANG. Seorang GURU YANG HEBAT mampu menyuntik KEYAKINAN kepada anak murid meyakini KELEBIHAN & POTENSI yang dimiliki itulah juga IMPIAN saya setiap para peserta yang mengikuti program Life Coaching mampu menjadi kaunselor, doktor dan GURU YANG TERBAIK & HEBAT buat dirinya. Alhamdulillah, syukur ke hadrat Ilahi IMPIAN MURNI ini dimakbulkan olehnya dari waktu ke waktu kemahiran, pengalaman dan ILMU diperbaiki dan diterjemahkan ke dalam Modul dan disampaikan kepada yang MENCARINYA. Mana mungkin membicarakan PERSOALAN KEJAYAAN tapi HATI-HATI KURANG BAHAGIA & SEJAHTERA…MINDA SAHAJA BERKECERAMUK tidak terurus dengan harmoni maka DISINILAH KEUNIKAN DAN KEISTIMEWAAN LIFE COACHING KLINIK SUKSES pengetahuan sudut kaunseling dan psikologi manusia, motivasi diri, peranan sains minda, perspektif Islam kalobarasi GELOMBANG ALAM & MANUSIA dibawakan untuk perkongsian merawat diri dan seterusnya menikmati kesejahteraan dan gemilang diri yang diimpikan…

“Who looks outside, dreams; who looks inside, awakens”

TIADA YANG MUSTAHIL SEANDAINYA ANDA PERCAYA!!!Peranan ILMU ibarat CAHAYA membantu menesuri KHAZANAH DIRI ANUGERAH YANG PERCUMA DIHADIAHKAN ILAHI namun seringkali terlepas pandang kerana dalam MENCARI KEBAHAGIAAN, KEJAYAAN mahupun KEMENANGAN kita banyak melihat ke luar. Sedangkan sumber kekuatan yang DALAMAN DIRI KEYAKINAN, KEPERCAYAAN, KEBERANIAAN, KETEGUHAN HATI SERTA FOKUS JUGA MOTIVASI DIRI YANG HEBAT ITU HARUS DIMULAI DENGAN MENGENAL D.I.R.I. Insyaallah dengan JALAN MENGENAL DIRI kita akan temui KEHEBATAN dan KELEBIHAN yang mampu dimanfaatkan untuk menangani kelemahan mahupun sebarang cabaran yang hadir.  Justeru dengan itu insyaAllah apa sahaja cabaran yang mendatang, apa sahaja harapan dan cita-cita yang diinginkan mudah-mudahan LEPIH PANTAS mampu diraih dan DINIKMATI dengan penuh rasa bahagia dan SYUKUR.

Motivasi Agung

Dan MOTIVASI TERBAIK dalam mengejar cita-cita, memburu IMPIAN tidak kira kebahagian, kejayaan, kekayaan, kesejahteraan HARUS meletakkan AGUNG ALLAH sebagai paksinya, insyaAllah dengan meletakkan MOTIVASI AGUNG ALLAH sebagai paksi YAKIN dan PASTI cabaran, ujian, HIBURAN dan ANUGERAH bukanlah sesuatu yang mudah untuk dipinggirkan semata-mata LENA & LARUT di dalamnya. Kehidupan ini kita BERHAK UNTUK MEMILIH sama ada untuk menjalani kehidupan yang bagaimana , sesungguhnya Allah itu tidak pernah zalim seringkali kita sendiri yang menzalimi diri kita dengan PILIHAN dan TINDAKAN kita. Untuk MENIKMATI KEJAYAAN & KEBAHAGIAN JUGA KESEJAHTERAAN YANG LUHUR MURNI harus dimulai dengan KEBERANIAN dan KEBENARAN DIRI UNTUK BERUBAH…Tanpa kebenaran dari dalam diri, tanpa KEBERANIAN individu cenderung mencari 1000 ALASAN untuk tidak membenarkan penghijrahan diri diterjemahkan ke alam REALITI. Cita-cita dan harapan tidak menjadi REALITI INDAH yang menghiburkan tanpa keberanian untuk BERTINDAK…Ketahuilah untuk MENIKMATI REALITI IMPIAN individu harus BERANI untuk keluar dari kepompong diri dan BERKORBAN daripada melakukan perkara-perkara yang rutin kepada USAHA BARU melakukan PERKARA-PERKARA YANG LUAR DARI BIASA yang dilakukan sebelum ini. Mana mungkin MENGIMPIKAN KEJAYAAN jika hanya sekadar BERMIMPI…maka pasti dinikmati HANYA M.I.M.P.I sahajalah! Anak kecil sekalipun pasti mengerti HUKUM ALAM ini…

Selamat Tahun Baru Maal Hijrah 1433

Semoga kedatangan Tahun Baru Maal Hijrah 1433 mampu MENJENTIK CELIK AKAL buat akal-akal yang masih mampu berfikir ke arah PENGHIJRAHAN & TRANSFORMASI DIRI YANG LEBIH GEMILANG. Bagi yang mencari RAHSIA TRANSFORMASI DIRI YANG UNGGUL , UNIK, PANTAS dan HOLISTIK dialu-alukan menyertai Majlis Ilmu Life Coaching Klinik Sukses yang bakal saya anjurkan tidak lama lagi. Nantikan BEBERAPA KUPASAN EKSKLUSIF antaranya :

1) Time Line Theraphy

2) Gaya Asuhan & Pengaruh Pembentukan Personaliti

3) Pengurusan Stress & Intervensi

4) Emotional Freedom Technique

5) Rahsia Lingkaran Sukses & Harmoni

6) Strategi Minda , Kehidupan & MAGNET Rezeki

7) Rahsia Sihat Mengekalkan Alkali Tubuh Secara Alami dan pelbagai lagi.

Pendaftaran Life Coaching Klinik Sukses kini dibuka :

Tarikh : 18hb December 2011 (AHAD)

Masa : 9.30pg – 5.30ptg

Lokasi : Lokasi : Bilik Seminar Charisma Boutique & Spa

Yuran : RM280 shj (Pelbagai BONUS EKSKLUSIF MENANTI antaranya PRODUK DIGITAL EBOOK, TERAPI KESEJAHTERAAN dan sebagainya ; sila layari http://kliniksukses.anizanwar.com untuk maklumat lanjut)

LIFE IS BEAUTIFUL…LOVE IS WONDERFUL…G.I.V.I.N.G IS POWERFUL!!! Insyaallah mudah-mudahan kita sama-sama dapat berkongsi dan MEMBERI agar kehidupan dapat diisi penuh bahagia dan bermakna dan yang pastinya sebagai bukti kesaksian KASIH ALLAH yang selalu ada melengkapi perjalanan ini dengan KEINDAHAN UKHWAH dan WARNA-WARNI yang menghiburkan, insyaAllah!

Salam Inspirasi

Facebook comments:

comments

sf
hijrah2

Leave a Reply