Inspirasi Dolu-dolu Yang Bakal DIREVOLUSIKAN!

Petikan http://infolangsing.blogspot.com

Inspirasi  Tahun 2005 ~ Tampil Langsing Part 1

Assalamualaikum dan salam perkenalan buat semua…

Izinkan saya perkenalkan diri saya Pn Aniz dari Shah Alam. Merupakan ibu kepada 2 orang cahayamata, bekerja dan kini sedang menyambung di peringakat Sarjana Dalam Bidang Kaunseling Pengkhususan Kaunseling Keluarga dan Rumahtangga. Melalui pengalaman melahirkan zuriat merupakan antara detik terindah dalam kamus seorang wanita…semua jerih perit terubat apabila menatap keagungan Ilahi bayi comel, bersih, suci dan berseri lambang cinta tulus ikhlas kasih seorang isteri. Namun suatu masalah ataupun konflik yang terjadi kepada sebahagian besar wanita adalah masalah berat badan selepas proses kelahiran itu…itulah sebahagian pengalaman yang saya sendiri lewati. bagi saya sendiri bermacam produk dan usaha telah saya lakukan namun tiada satu yang mendatangkan kepuasan…pendek kata duit keluar tapi result yang diharapkan tidak kunjung tiba. Namun alhamdulillah denagn izin Allah saya dibukakan hati mencuba kombinasi jenama DCL, BIODEX dan Bio Sirih…hasilnya syukur alhamdulillah tak sangka rupanya ESOK MASIH ADA…untuk mendapatkan kembali berat ideal. Bertitik-tolak dari itu diberi ilham oleh Rabbul Izzati menapa ilmu dan pengalaman yang memberi menafaat ini tidak kita kongsikan…bukankah ini sebahagian medium kita merebutkan pahala disisi Allah…Kejayaan juga pengalaman yang dilewati saya kongsi dan panjangkan….TAK SANGKA KEJAYAAN YG LUAR BIASA MAMPU DICIPTA KEKAWAN ada yang lost 20kg within 2 month, ada lost 15kg within 2 month..ada lost 9kg within 2 weeks…lagi terror dari tok guru yang turunkan ilmu lagi…

Inilah ASPIRASI yg saya bawakan iaitu menjaga penampilan diri untuk kesejahteraan tubuh dan kesihatan sebagai satu amanah beharga dari Allah swt dan masa yang sama moga-moga dengan tubuh dan minda yang sihat cerdas kita mampu menunaikan ketaatan dan memberikan hak kita dalam kehidupan sebaiknya sbg hamba Allah, isteri, ibu, anak, perkerja, masyarakat dan seumpamanya DEMI REDHA ILAHI. Semoga dalam masa yang sama dapat kita memelihara dan membina kerukunan dalam rumahtangga…paling menawan dalam kamus hidup suami tercinta. Kita imbangi sudut spritual, emosi, koginitif, psikologi juga fizikalnya secara komprehensif…Al maklum sajalaakan dah melalui pengalaman melahirkan kerja-kerja pemuliharaannie tak boleh tidak kenalaa kita amik kira ye tak? Sayang diri..sayang suami sayang keluarga…sebolehnya kita ikhtiarkan dimata suami kita yang tercantik..dan paling menawan dalam kamus hidupnya…biar dia tak pandang dah orang lain…tips-tips membina keberkatan dalam rumahtangga menuju redha Ilahi jangan diabaikan…dari masa ke semasa pertingkatkan juga gilapkan lagi pengisian ilmu dan iman…InsyaAllah akan lebih cantik dan BERMAKNA lagi kehidupan yang kita lewati…

Ok utk itu kita kongsikan :

Testimoni Slim…Lost 9kg within 2 weeks!!!Wow!Mables!!!…Tiada yang mustahil dgn berkat semangat, iltizam juga komitmen yang tinggi…anda juga mampu!Jom cuba…

kirana2510: assalamualaikum kak aniz

aniz anwar: haa panjang umur

kirana2510: sibuk sikit

aniz anwar: apa kabar…cepat laa story perkembangan penguncupan macam mana?

aniz anwar: ok tak?

kirana2510: ya allah kak aniz..hari ni dengan bangganya ct cakap dengan kak aniz ct dah turun 4kg lagi

kirana2510: lagi satu hari ni dtg ofis pakai kebaya..baru org perasan yg siti dah nampak slim sikit

kirana2510: senyum manjang ler ari ni

aniz anwar: meaning Ti starting from the beginning dah berapa hari lost berapa..detaillaa sket?

aniz anwar: Cayalaa adik aku sorangnie

aniz anwar:
kirana2510: siti start program ni akhir bulan 3 ari tu

kirana2510: lepas detox jer siti kurang 5 kg dari 76kg turun 71kg

kirana2510: semalam lepas 6 hari ct start UD ct dah turun lagi 4kg

kirana2510: so sekarang berat ct 67kg

kirana2510: betul kak aniz bila dah alami sendiri baru rasa puas dan yakin betullah cakap pn honey tu

aniz anwar: betulkan kak aniz kalau kak aniz silap Ti start 27/3/2005, betul tak…ari Sabtu amik brg kat rumahkan?

kirana2510: tapi ct punya diet mcm siti cakap ngan kak aniz hari tu

kirana2510: yups

aniz anwar: 27/3 : 76kg

kirana2510: kiranya dalam lebih kurang 14 hari siti dah kurang 9 kg

aniz anwar: 14/4 : 67kg, betul tak? Bestneyrrr!!

aniz anwar: Roomate tak kata apa ke?

kirana2510: betul

kirana2510: tu lah mcm tak caya

kirana2510: dtg ofis hari ni semua kata..ya allah comel nya kak ct..dah boleh pakai kebaya

kirana2510: alah dia diam jer…

kirana2510: biar dulu

aniz anwar: Banyak tanya lakkan akak awaknie…bukan apa biasalaa para isteri pengiktirafan suamilaa yang paling bermakna..hadiah paling berharga, tak gitu?

kirana2510: tapi dia perasan juga agaknya

kirana2510: sebab hari ni pakai balik baju raya 2 tahun lepas

kirana2510: betulll..

kirana2510: tapi husband ct tu memang payah sikit nak puji bab bab camni

kirana2510: ct nak habiskan UD tu dulu..pastu baru nak timbang balik

aniz anwar: takpelaa yang paling penting kepuasan yg kita perolehi…bila badan dah slim secara tak langsung SELF ESTEEM pun meningkat…betul tak?tak rasa sloopy semacamjek

kirana2510: emmm

kirana2510: betul kak aniz siti ras macam tak percaya..sekarang ni lagilah sejak dah kurang makan ni

aniz anwar: Ti nak turun berapa lagik?

kirana2510: bila nak makan jer rasa tak selera

kirana2510: perut tu dah terbiasa agaknya

kirana2510: kadang kadang tu satu hari tak makan nasi langsung

kirana2510: tapi still ok

kirana2510: kalau boleh nak kurang lagi 12kg..nak 55 cam anak dara dulu

aniz anwar: Takpe as long jgn sampai mudarat dok penin lalt nak pitam, dehydrate sakit tekak smertu…kira oklaa pepandailaa adjust

kirana2510: insyaallah kak aniz..biasanya diaorg tu ambik berapa kotak UD nak dapat berat yg diaorg nak

aniz anwar: ikut kemampuan…apapun CAYALAA Ti seronok kak aniz dengar…

kirana2510: macam ct ni ada sembilan hari lagi untuk habis kan UD

aniz anwar: Macam kak aniz bagutaulaa kalu buat bebetul 2 bulanjer ambil 3 kotak UD basicly…dah ok nak maintain amik Guara Cafe

kirana2510: emmm..tapi air memang siti tak kurang minum

kirana2510: ikut mcm yg kak aniz cakaplah…

aniz anwar: Don’t worrylaa InsyaAllah susah gak nak dapat kesan yoyo naik turun kg sebab kita DAH BUAT DETOX…yg tak buat detoxtulaa yg jadik YOYO..

kirana2510: emmm….seronok kak aniz bila dah turun ni..sebab bila timbang jer..dah tak jejak angka 70 tu dah

aniz anwar: Boleh Ti…sebulan lagi oklaa takyah buang duit laanie jika minat Ti pulaklaa buat duit…living proof dah ade…sesambil jika berminatlaa…pastu untungtu haa bolehlaa gie shopping wardrobe baru…hee

kirana2510: insyaallah

kirana2510: tu lah dah ada juga yg tanya..makan apa nampak susut cam ni

kirana2510: ti kata nantilah dulu..kalau dah nampak betul ok..baru ti cerita

aniz anwar: pastu cakap aper?ok…

aniz anwar: Jangan maraaa…

kirana2510: tak per..

kirana2510: alah kalau ada yg betul nak tahu..ct bagitau ler kak aniz

aniz anwar: Jangan jeolousnaa…tapi tulaa kadang diaorg sibuk interested nak tahu bila nmention about kos terus tersentap…abih camno belum berjuang dah ngaku kalah…customer camtu memang kena brainwashing dululaa ngan kak aniz…

kirana2510: betul kak aniz..siti dulu pun camtu juga..asyik baca jer posting kak aniz tu..tapi bila dah selalu baca…tu yg kira budget tu..bulan depan mesti beli juga

kirana2510: alhamdulillah berbaloi juga

kirana2510: oklah kak aniz ct ada kerja..nanti ct inform kak aniz lagi..perkembangan terbaru

aniz anwar: k

kirana2510: tak pun habis UD nanti..ct jumpa kak aniz utk kotak kedua..masa tu boleh ler kak aniz tengok ct

kirana2510: susut tak susut nyer…

aniz anwar: kak aniz mohon izin utk sharekan pengalaman awak yer ngan kekawan

kirana2510: ok kak aniz

kirana2510: assalamualaikum

aniz anwar: Wkslm…jawablaa dulunie

kirana2510: boleh apa salahnya..tak kisah..kalau tak kerana RJ..ct pun tak tahu

aniz anwar: boleh ke tak

aniz anwar: ok TQ so muchh

Berminat utk mendapatkan maklumat lanjut sila hubungi Pn Aniz Hj Anwar di 012-3915362 atau email ke nizwar75@yahoo.com

Sama-sama kita kongsi ilmu utk kemakmuran di bumi Allah…

“““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““`
Itulaa antara MEMORI INSPIRASI yang menjadi sebahagian WARNA-WARNI KEINDAHAN DI DALAM PERJALANAN saya menggilap bakat usahawan dan juga kaunselor itu sendiri dengan teknologi di hujung jari…BERKONGSI HARAPAN,  MEMBERI KEYAKINAN, INSPIRASI, BIMBINGAN dan KEPERCAYAAN …IMPIAN ITU MAMPU KITA JAYAKAN ANDAI SAHAJA KITA MEMILIHNYA…

P/S : Sesungguhnya akak dah lama di arena konsultasi dan INSPIRASI SLIM nie cuma sejak dua menjak terpinggir “HADIAH ILAHI” berkaitan pengalaman dan ilmu tentangnya but don’t worry 2011 and ON WARD ianya bakal DIREVOLUSIKAN KEMBALI kerana nampak gayanya…saban hari dan waktu di sana dan di sini tersangat MERIAH PEMANDANGAN dan TUNTUTAN juga PERMINTAAN di sudut kepakaran ilmu MOTIVASI UNTUK MASALAH BERAT BADAN INI. InsyaAllah Klinik Sukses akan menjelajahi SATU LAGI REVOLUSI dgn program-program yang direncanakan!

Nantikan KHABAR GEMBIRA itu…bagi yang berkesempatan dan KELAPANGAN …
JADILAH MEREKA YANG TERAWAL MENIKMATI KEINDAHAN REVOLUSI LANGSING VERSI KLINIK SUKSES DENGAN MENGHADIRKAN DIRI KE :


“Majlis Hitea Rahsia Minda, EFT, Pengurusan Berat Badan & C.A.N.T.I.K”

Tarikh : 9hb April 2011

Masa : 2.00 pm – 6.30pm

Lokasi : Bilik Seminar, Charisma Beauty, Seksyen 18, Shah Alam.
(No 15, Jalan 18/B, Seksyen 18, Shah Alam ~ berdekatan Mc D & AVON BOUTIQUE)

Bayaran : Hanya RM70

(Maybank A/C : 162218337759 – Noraniza Anwar , sila buat pembayaran SEBELUM 5 April 2011 ke akaun yg tertera dan emailkan BUKTI TRANSAKSI sertakan BUTIRAN PERIBADI ke nurqudrah786@gmail.com

1) Nama Penuh
2) IC
3) Alamat
4)HP
5) Berat Terkini dan TARGET beserta TARIKH Yg Adil Utk Mencapai Berat Impian. (Kalau nak cepat please let me know cth ada Majlis Pertunangan, Perkahwinan, Graduasi, Re-union dsbgnya)
6) Pengalaman Menjalani Program Pelangsingan : Ya @ Tidak – sekiranya sila nyatakan dan
7) Lagik CUN – sekiranya dpt disertakan sedikit profail penyakit sekiranya ada cth darah tinggi, migren, sinus, kencing manis, batu karang, gout, endometrosis, PCOS, masalah hormon, ekczema dsbgnya)

Jangan Lepaskan RM70 Yg Berbaloi-baloi!!!
Dengan Hanya RM70 ~ PELBAGAI HADIAH EKSKLUSIF, PERCUMA dan MENARIK menanti A.N.D.A antaranya

1) Digital Produk Percuma Berkaitan Kesejahteraan “Handbook EFT Eksklusif Pertama Di Dalam Bahasa Malaysia” – bagaimana Terapi EFT ini boleh membantu sebenarnya menjayakan MISI LANGSING yang diidamkan khususnya dalam membina ” FOCUS & ENDURANCE @ Ketahanan Menangkis Cobaan @ Godaan Nafsu M.A.K.A.N”

2)Kod Rahsia Slim Holistik – Rahsia Minda & Menyuntik Motivasi Dalaman dalam Menjayakan Misi Langsing ,

3) Keahlian C.A.N.T.I.K PERCUMA…Ya diulangi PERCUMA (tertakluk kpd terma & syarat) serta

4) Sampel produk PERCUMA BERNILAI RM30 (Terapi Air Kesejahteraan Rx 17, Rx Young, Super Rx Lite & Rx Lite)

5) Program Bimbingan & Konsultasi SUSULAN secara PERCUMA secara “LIVE CHAT” di Kem Klinik Sukses. Undangan EKSKLUSIF ini ditawarkan kepada PESERTA HITEA shj agar isu & perbincangan yg dibawakan difahami jelas oleh para participan khususnya berkaitan MINDA dan EFT.

Jangan lupatu 9hb April 2011 kawan-kawan! Jom sama-sama KITA TEROKAI EVOLUSI…KITA TEMUI POTENSI dan KITA JELAJAHI REVOLUSI Bersama-sama!!!

Tempat agak TERHAD siapa cepat dia dapat TEMPAT, maka jangan berlengah lagi untuk MENGESAHKAN KEHADIRAN ANDA!

Dan secara JUJUR, saya juga tidak sabar sebenarnya…SANGAT TERUJA untuk melihat dan MENDENGAR khabar gembira KEJAYAAN EVOLUSI A.N.D.A dengan ilmu dan perkongsian yang dibawakan di dalam program ini nanti!!!

Semoga Allah memberkati PERTEMUAN kita nanti!!

“Where there is A WILL…There is A WAY”…di mana ada jalan disitu ada HIGHWAY” – haa kita nak guna HIGHWAYlaaanie kasikkkk pantas, lancar gitu MISI SLIM, AWET MUDA, BAHAGIA & SEJAHTERA kawan-kawan semua! 🙂

Ho Ho Ho …”“There are only 2 choices; MAKE PROGRESS or make
excuses.” – Ellen Mikesell” 🙂

InsyaAllah we’ll MAKE PROGRESS …Let us make it
T.O.G.E.T.H.E.R…with my version KINDNESS of sharing, of course
.

P/S : Untuk info lanjut sila hubungi 012-3915362 waktu pejabat 9.30pg – 5.30ptg.


Facebook comments:

comments

Leave a Reply