images inspiration

Gratitude Jurnal & Keindahan Memberi

Sharing With KINDNESS…

Bismillah…

Fuhh! Lama sungguh rasanya saya tidak berkongsi tentang INSPIRASI tentang keberatan tubuh…obesiti @ langsing-langsing punya ceritanie. All the way back in 2003 -2006 emm inilah kerja saya menulis secara suker-suker hati di dalam bingkisan ilmu rahsia langsing dalam “ KONGSI ILMU TAMPIL LANGSING” bersiri-siri diam tak diam seingat saya hampir 70 siri di yahoogroups RELEXJAP hu hu hu tapi sayang makin lama dah tak happening macam dahulu….
– kalau type infolangsing by nizwar75 harus jumpa blog akak yg terpinggir sepi kini lebih 7 @ 8 tahun sudah…produk kat situ pun dah out dated ada yg dah kena banned pun…(ceeta tang kena BANNED ini yg perlu ILMU ~ selidiki sebelum membeli siapa PENGASASNYA, apa igredient sbg PENJUAL yang bertanggungjawab dan beretika seharusnya mampu memberi JAWAPAN YANG EXCELLENT memberikan RASA TENANG dan YAKIN kpd pembeli @ mahupun pengguna…bukan main tangkap muatnya FOFULAR selamat @ tidak main telan…hu hu hu pengalaman yg sangat BEHARGA agar lebih berwaspada )

Pelbagai TIPS, motivasi kaunseling, petua dan rahsia saya perturunkan kepada kawan-kawan yang ingin menurunkan berat badan. Ilmu yang diterokai berkaitan OBESITI , PEMAKANAN, STRESS dan SELF ESTEEM yang diterokai di dalam kuliah Sarjana saya manfaatkan ketika walaupun belum GRAD lagik masatu (Dlm kuliah Stress Management kita belajar pasal GEMUK-GEMUK + ceeta makannie sebab WAJIBTU hee memang ianya ada KAITAN) . Besttt gak konsult orang secara ONLINEnie…bakat kaunselor dan enterprising “terasah tanpa sedar di dalam masa yang sama” he he he so kekawan takyahlaa nak GORENG akak yer kalau telan produk katanya tidak kurus kerana JAWAPANNYA kalian @ KITA ini yang seringkali TIDAK BIJAK “MENGURUSKAN DIRI dan FOKUS” sebenarnya maka diam tak diam sememangnya pelaburan akan hanya sia-sia kerana TIADA MOTIVASI hanya suam-suam kukujer. Hee tapi takper sebab itulaa Allah hadirkan akaknie dalam hidup kalian (Macam tak biasa PENGALAMAN adalah GURU Yg Paling Mengajar ~ akakniepun dah berapa kali kembang dah berapa kali kuncup haa memacam juga yang ditelan dan atas DASAR itulah yang SANGAT TERPANGGIL agar kelemahan, kesilapan yang dipelajari TIDAK DIULANGI oleh para sahabat YANG BENAR-BENAR MEMILIH UNTUK KOMITED MENIKMATI REALITI INDAH BERAT BADAN IDEAL)

Haa, kalau nak tahu disitulaa bermulanya BAKAT ENTERPRISING saya mula diasah diam tak diam nak masuk 9 @ 10 tahun  (bukan sekadar itu alhamdulillah diam tak diam saya juga BERJAYA mengasah bakat enterprising INSAN-INSAN yang memerlukan ketika itu).  Berbekalkan NILAI KEBAJIKAN di dalam diri yang happy sangattttt kalau dapat tolong orang lain…he he he ..tu yang jadi kaunselor tu tapi sekarang zaman berubah…dunia semakin MAJU…designation yang LEBIH BERTEPATAN dengan jiwa saya , saya kira WELLNESS THERAPIST kerana konteks bicara dan perkongsiannya lebih MELUAS dan jelas sekali apabila saya melihat dunia Mat Salih yang lebih maju dari sudut kepakaran motivasi, healing dan coaching ; mereka ini di  bawah satu bumbung “perkongsian” servis @ perkhidmatan yang diberikan MELUAS, produk ada, coaching ada…kenapa tidak perkara YANG BAIK kita contohi after all NO HARM insyaallah lebih banyak kebaikan dan kebajikan boleh dilakukan!
I LIKED…seronok dapat share PINJAMAN Allahnie terasa kalau boleh dibluetooth ilmu, pengalaman, kepakarannie ambillaa tapi sayanggg tidak semudah itu untuk MENIKMATI sebuah perjalanan yang namanya KEHIDUPAN. Ada NILAI ” Pengorbanan dan Perjuangan” yang harus diberikan insyaallah barulah lebih manis, bermakna dan bernilai KEJAYAAN YG DIKECAPI.

Begitu jugalaa dalam konteks kurus-mengurus ini…

Syukur sangat hebat Allah mengatur RENCANA hidup ini…Kini 2011 ibarat sireh pulang ke ganggang , PINJAMAN, KEPAKARAN dan PENGALAMAN serta ILMU yang dimiliki tidak seharusnya saya simpan lagi…SEJAHTERA itu bukan sahaja sudut kejiwaan, psikologi tetapi juga KESIHATAN dah berapa tahun asyik melayan gundah gulana insan-insan kesedihan diuji dengan konflik, kecurangan, kehidupan bermadu, putus cinta, beban kewangan, masalah komunikasi, anak malas belajar KINI kita nak “BUKAKAN MINDA KITA”…dalam kaunselingnie banyak sangattttt cabang ilmu maka 2011 kita nak HIGHLIGHTKAN tentang Pengurusan Berat Badan yang sebenarnya ada saling berkait dengan kesejahteraan diri…he he he itukannnn yang jadinya lagikkkk stresss lagikkkkk terasa nak makannnn padahal bukannya LAPAR…Ingatkan akan LEBIH SEJAHTERA bila makan laaa haiiii ngupanya “TIPAH TERTIPU”…- lepas makan ala-ala MENYESAL hee standardlaatu…mcm tak biasa plak :)  Menikmati makanan ala-ala terapi! Hu Hu Hu jangan kekawan…kang tak pulang modal badan DAH KEMBANG he he he lagik SATU STRESSS bertambah Hee PERLU DIKUNCUPKAN kalau tidak kang jadik lagi satu STRESS ” BOM JANGKA” meletupppp…jadi sarang penyakit! Nauzubillah ya…Jangan kita cam ghittu…

Maklum zaman sekarang Malaysia makmur kedai makan 24jam, TV 24jam…he he he MAKAN harus 24jam tapi silap aribulannnn…apa jadi haaa SENDRIK juga mau ingat…nak jaga isteri, nak jaga suami, anak-anak , parents, mengurus keluarga, kerjaya, mengisi amanah sebagai hamba Allah dah kalau dah ternak lemak, toksin, makan tak kira siang malam…alahaiiii…naik turun tangga pun semput , umur baru era 30-an dah sakit lutut, sakit pinggang, sakit jantung, darah tinggi…ayoooo…abih camnekan…PILIHAN DI TANGAN ANDA! Semuanya harus dimulai dengan RASA AMANAH dan TANGGUNGJAWAB kepada diri sendiri! Tidak perlu menuding jari pada orang lain ANDA yang memilih, bertindak dan akhirnya terperangkap…dan BERITA GEMBIRANYA juga…ANDA juga BERHAK MEMILIH untuk MENGUBAHNYA! Fikir-fikir…renung-renung…

Dan SEPERKARA PENTING juga ikut PEMERHATIAN dan PENGALAMAN saya, selain daripada PENGISIAN SUDUT MOTIVASI, MEMBINA KEYAKINAN, KETAHANAN , FOKUS dan ISTIQAMAH TIDAK KURANG PENTINGNYA JUGA ADALAH BIMBINGAN, SESI REFLEKSI JUGA MAKLUMBALAS YANG BERTERUSAN WAJAR DIUSAHAKAN BAGI MENJAMIN KEJAYAAN DALAM MISI YANG DIINGINKAN. Atas INISIATIF berbekal pengalaman dan profesional sudut ini ;

Saya  akan MENGATURKAN  SESI BIMBINGAN, REFLEKSI JUGA PERKONGSIAN SECARA BERKALA “LIVE CHAT” di Grup Facebook Kem Klinik Sukses. PERKHIDMATAN INI ADALAH PERCUMA !!! Ianya sebagai BUKTI KOMITMEN saya untuk saling membantu khususnya buat YANG BENAR-BENAR SERIOUS INGIN DIBANTU! Namun demikian TAWARAN KONSULTASI SUSULAN, BIMBINGAN PERCUMA INI HANYA DIBERIKAN SECARA EKSKLUSIF untuk PESERTA “HITEA RAHSIA PENGURUSAN BERAT BADAN, EFT, KUASA MINDA & C.A.N.T.I.K” sahaja.

Bila, dimana, berapa???
Anda ingin TAHU Rahsianya??? Temui saya Pn Aniz Hj Anwar di :

Majlis Hitea “The Secret Bliss, EFT, Mind Power & C.A.N.T.I.K”

Tarikh : 9hb April 2011

Masa : 2.00 pm – 6.30pm

Lokasi : Bilik Seminar, Charisma Beauty, Seksyen 18, Shah Alam.

Bayaran : Hanya RM70

(Maybank A/C : 162218337759 – Noraniza Anwar , sila buat pembayaran SEBELUM 5 April 2011 ke akaun yg tertera dan emailkan BUKTI TRANSAKSI sertakan BUTIRAN PERIBADI ke nurqudrah786@gmail.com :

1) Nama Penuh
2) IC
3) Alamat
4)HP
5) Berat Terkini dan TARGET beserta TARIKH Yg Adil Utk Mencapai Berat Impian. (Kalau nak cepat please let me know cth ada Majlis Pertunangan, Perkahwinan, Re-union dsbgnya)
6) Pengalaman Menjalani Program Pelangsingan : Ya @ Tidak – sekiranya sila nyatakan dan
7) Lagik CUN – sekiranya dpt disertakan sedikit profail penyakit sekiranya ada cth darah tinggi, migren, sinus, kencing manis, batu karang, gout, endometrosis, PCOS, masalah hormon, ekczema dsbgnya)

Jangan Lepaskan RM70 Yg Berbaloi-baloi!!!

Dengan Hanya RM70 ~ PELBAGAI HADIAH EKSKLUSIF, PERCUMA dan MENARIK menanti A.N.D.A antaranya

1) Digital Produk Percuma Berkaitan Kesejahteraan “Handbook EFT Eksklusif Pertama Di Dalam Bahasa Malaysia” – bagaimana Terapi EFT ini boleh membantu sebenarnya menjayakan MISI LANGSING yang diidamkan khususnya dalam membina ” FOCUS & ENDURANCE @ Ketahanan Menangkis Cobaan @ Godaan Nafsu M.A.K.A.N”
2)Kod Rahsia Slim Holistik – Rahsia Minda & Menyuntik Motivasi Dalaman dalam Menjayakan Misi Langsing ,
3) Keahlian C.A.N.T.I.K PERCUMA…Ya diulangi PERCUMA (tertakluk kpd terma & syarat) serta
4) Sampel produk PERCUMA BERNILAI RM30 (Terapi Air Kesejahteraan Rx 17, Rx Young, Super Rx Lite & Rx Lite)

Ahaa …bukan itu shj kawan-kawan sebagai BUKTI KOMITMEN saya ingin MEMBANTU A.N.D.A menjayakan MISI LANGSING & SEJAHTERA ~ Sesi Refleksi Secara LIVE CHAT. InsyaAllah , sudah berjaya nanti boleh tolong orang lain pula! Fuhhh! Lagik MABLES dan BERAKAH itu yang nanti insyaallah mampu KECAPI “REVOLUSI DIRI YG UNSANGKARABLE” ~ “REZEKI bertambah, ilmu berkembang dan kasih sayang insani terbina!”…Inilah KEINDAHAN UKHWAH andai kita bersih hati melihatnya. Dan ini jugalaa CITA-CITA saya dan “CINTA SAYA” – “MEMBONGKARKAN P.O.T.E.N.S.I A.N.D.A!!! Yaa…anda miliki potensi sebenarnya untuk menikmati hidup. Bersama saya, insyaallah mampu kita BANGKITKAN dan kita SERLAHKAN bersama-sama POTENSI ANDA yang selama ini terpendam @ kurang menyerlahkan!

(Untuk itu hanya yang KOMITED dan BERSEDIA UNTUK DIBANTU, ANDA “SAYANG DIRI ANDA” Ingin Bahagia, Ingin SIHAT, Ingin SEJAHTERA , Ingin Mengecapi Berat Idaman – kedatangan ANDA sangat-sangat dialukan di dalam program ini)

BIMBINGAN, PERKONGSIAN, REFLEKSI BANTUAN dan JEMPUTAN KE KLINIK KONSULTASI Pn Aniz SECARA ONLINE & BERKALA di Grup Facebook “HANYA” akan ditawarkan kepada MEREKA yang MENYERTAI PROGRAM HITEA INI SAHAJA agar pokok perbincangan , pantauan juga bimbingan yang dibawakan di dalam PROGRAM SUSULAN LIVE CHAT nanti difahami oleh participan yang terlibat.

Ahaa…jangan lupatu 9hb April 2011 kawan-kawan! Jom sama-sama KITA TEROKAI EVOLUSI…KITA TEMUI POTENSI dan KITA JELAJAHI REVOLUSI!!!

Dan secara JUJUR, saya juga tidak sabar sebenarnya…SANGAT TERUJA untuk melihat dan MENDENGAR khabar gembira KEJAYAAN EVOLUSI A.N.D.A dengan ilmu dan perkongsian yang dibawakan di dalam program ini nanti!!!

Semoga Allah memberkati PERTEMUAN kita nanti!!

“Where there is A WILL…There is A WAY”…di mana ada jalan disitu ada HIGHWAY” – haa kita nak guna HIGHWAYlaaanie kasikkkk pantas, lancar gitu MISI SLIM, AWET MUDA, BAHAGIA & SEJAHTERA kawan-kawan! :)

Jumpa nanti tau!

P/S : Untuk info lanjut sila hubungi 012-3915362 waktu pejabat 9.30pg – 5.30ptg.

Sebelum saya mengundurkan diri SELAMAT MENIKMATI PREVIEW VIDEO ~ “Hitea The Secret Bliss, EFT, Mind Power & C.A.N.T.I.K“. Sila KLIK link di bawah untuk MAKLUMAT lanjut :

Salam Keindahan!

Facebook comments:

comments

tradein-rxwater
images slim

Leave a Reply