images a

Cerapan Silam, Law Of Attraction & Misi Bahagia

Bismillah…

Alhamdulillah pd kesempatan yg mulia petang Jumaat ini Allah berikan ILHAM untuk berkongsi secebis ILMU & REFLEKSI berkaitan tajuk di atas.
PERSOALAN KENAPA???

“Pn Aniz saya nie dah merata pergi belajar, mengikuti kursus sebutjerlaa dengan saper saya tak pergi mengaji nak memajukan DIRI…cita-citatu nak jadi JUTAWAN bantu suami, berikan YANG TERBAIK untuk keluarga tapi KENAPA ya saya rasa HIDUP saya macam tiada perubahan? Ada suatu rasa yang terpendam seolah HALANGAN dan saya tidak tahu nak buat macam mana?”

“Pn Aniz saya sendiri telah meneroka berkaitan SAINS MINDA, Law Of Attraction tetapi kenapa untuk menangani isu saya sendiri saya rasa tak mampu. Hidup saya seolahnya ada sesuatu YANG TIDAK BERES. Perniagaan saya tidak menjadi, hutang keliling pinggang, hubungan keluarga TIDAK harmoni dan dari satu masalah ke satu masalah yang menimpa dan bermacam-macam lagi hinggakan saya sendiri BUNTU.  YANG PELIKNYA bila saya sampaikan ILMUnie semua pada kekawan menjadi pula tapi untuk DIRI saya sendiri I’m LOST, HOPELESS” ~ itulah hakikatnya!

Itulah antara warna-warni kehidupan , saya juga sama seperti ANDA di luar sana. Suatu ketika dahulu saya juga MENGAJUKAN PERTANYAAN yang sama pada DIRI SAYA. Saat dan KETIKA itu saya melalui FASA KRISIS berusaha dan mencari SOLUSI dan JAWAPAN kepada pertanyaan ini. Hu hu hu…mengaji tentang psikologi manusia, ilmu berdozen-dozen buku berkepuk di baca, internet tak jemu mencari KENAPA dan KENAPA dan KENAPA! Wowww rupa-rupanya Allah SAYANGKAN saya, saya DIUJI untuk saya mengenal DIRI SAYA dengan lebih baik dan memanfaatkan segala TEORI yang saya pelajari. Sememangnya UJIAN/ FASA PENCARIAN itu proses “PRAKTIKAL TRAINING” gitu direct terus dari Allah yang menjadi “SUPER-VISOR”.

GAYA ASUHAN, PENGALAMAN DAN CERAPAN MINDA/MEMORI

Ujian, cabaran hidup, gaya asuhan serta  pengalaman dan CERAPAN MINDA ini punya kesan LANGSUNG kepada pembentukan personaliti. Dan disinilah jugalah PERSONALITI yang terbina itu tadi mempengaruhi CARA INDIVIDU MELIHAT DUNIA…MENTAFSIR dan akhirnya MENIKMATI “DUNIA” NYA. Koleksi skrip mahupun pengalaman ini mempengaruhi KESEJAHTERAAN KEKUATAN ASPEK EMOSI, MINDA dan SPRITUAL individu tanpa mereka sedari. Ini semua akan  memberi KESAN kepada individu membina “lekatan/halangan” dan sistem kepercayaan diri berlandaskan BUKTI yang telah dikutip sepanjang perjalanan individu itu tadi. DAN DISINILAH CABARAN BERMULA!!!

KEBEBASAN, KEMAAFAN & SELF ACCEPTANCE ATAS RENCANA/UJIAN YANG HADIR
Mainan minda negatif melihat ibu mahupun kakak atau DIRI SENDIRI yang dizalimi oleh manusia bernama ayah, suami mahupun lelaki boleh sahaja menerbitkan KEBENCIAN pada lelaki. Untuk membina KESELAMATAN DIRI individu ini kadang mencipta “keselasaan dirinya sendiri”, boleh sahaja menjadi penkid, lesbian dan sebagainya untuk melarikan diri daripada “kesakitan” pendaman MEMORI SILAM yang pernah dialami. Peristiwa CINTA YANG DIKHIANATI boleh sahaja menyebabkan individu menjadikan ALASAN isu kerjaya menjadi penghalang untuk berumahtangga. Tak kurang juga BERTUKAR-TUKAR pasangan untuk melepaskan segala “KESAKITAN” yang pernah hadir lantaran luka dalam ini dirasakan sangat MEMBAHAGIAKAN dan PUAS bila melihat PENDERITAAN orang lain!

Pengalaman melalui PENDERAAN FIZIKAL dan PSIKOLOGI boleh sahaja menjadi penghalang kepada keupayaan diri untuk menjadi suami mahupun ayah yang bertanggungjawab, pengasih lagi penyayang. PERMUSUHAN, KEBENCIAN, PERGOLAKAN , KETIDAKHARMONIAN yang hadir boleh menjadi “PENGHALANG BESAR” dalam keterujaan individu mengecapi NIKMAT HIDUP dan erti kasih sayang sebuah keluarga dan rumahtangga yang bahagia. Rasa benci, sayang, kasihan, TERKILAN, kecewa, marah, KELIRU boleh sahaja merencatkan hubungan yang HARMONIS.

KUNCI SEJAHTERA, BAHAGIA, SUKSES, KAYA HARUS..
.
Dimulai mencipta HUBUNGAN YANG HARMONI!!! Yang PALING PENTING dalam konteks DIRI SENDIRI!!! Yup bagaimana harus bagaimana menikmati BAHAGIA, SEJAHTERA, HARMONI jika ANDA membenci diri ANDA??? Benci pada KEBODOHAN DIRI, Benci pada KESALAN SILAM, Benci kepada TAKDIR yang telah mahupun KINI hadir dalam hidup ANDA…Menyimpan rasa KELUKAAN YANG DALAM, TERKILAN dan KECEWA…Membiarkan emosi ini TERBENAM tanpa “DISEMBUHKAN” dengan kemas, bersih dan sempurna inilah KESILAPAN mengapa sukarrrrr menempa bahagia, mengapa sukarrrr mengecapi sejahtera, mengapa sukarrrr menggapai mimpi indah bergelar JUTAWAN BISING @ SENYAP he he he…Haaa inilah “RAHSIANYA”!!!!

RAGU, BIMBANG, LUKA LAMA BERDARAH KEMBALI dan LARIII…
Tak perlu ragu tentang ISU ini…ilmu..TEKNOLOGI juga berkembang begitu dengan displin dan teknologi “PENYEMBUHAN DIRI” dari sudut psikologi. Ingin sembuh BAHAGIA, bangkit penuh KEKUATAN, LANCAR dan BERGAYA…menempa KEJAYAAN YANG GEMILANG tanpa lagi ada sekatan mahupun halangan berat di pertengahan perjalanan…menikmati KEBEBASAN KEWANGAN dan DIRI yang LUAR DARI BIASA???? Ahaaa…ANDAI JAWAPAN ANDA “YA SAYA INGINKAN  KEJAYAAN, KEBAHAGIAAN, KESEJAHTERAAN, KEHARMONIAN dan KETENANGAN SERTA KESEMBUHAN DIRI DAN MENCIPTA TRANSFORMASI YANG LUAR DARI BIASA”…Izinkan saya bawakan KHABAR BAHAGIA ini!!!

Temui saya di dalam PENJELAJAHAN MURNI LIFE COACHING KLINIK SUKSES!!! Allah itu sangat ADIL para sahabat yang dikasihi Allah..DIA hadirkan UJIAN…CABARAN DIA juga hadirkan SOLUSI dan PENAWARNYA, bukan??? Izinkan saya menemani PENCARIAN INDAH kalian, inilah BUKTI dan KESAKSIAN CINTA YANG CUKUP SEMPURNA sebenarnya!!!

Semoga kita diberi izin olehNYA PEMILIK SEGALA KEINDAHAN Dan isi dunia ini…untuk bertemu dan MENGECAPI secebis RASA INDAH & BAHAGIA BUKTI KEHEBATAN dan KEKUASAANNYA!!!

Heal Life…LIVE Life ! More SECRET WILL BE REVEALED, insyaallah Jumpa ANDA semua :

Life Coaching Klinik Sukses
Tarikh : 29hb Januari 2011
Masa : 9.30pg – 5ptg
Lokasi : Shah Alam
Yuran : Hanya RM280 shj

Ahaa! Bukan itu sahaja INGIN MENIKMATI DISKAUN dan MENJANA PENDAPATAN??? Jom sertai PROJEK 4060 PROGRAM AFFILIATES LIFE COACHING KLINIK SUKSES...apa tunggu lagik, SEBARKAN KHABAR GEMBIRA ini, insyaallah sama-sama kita NIKMATI KEINDAHAN UKHWAH dan JANJI ALLAH…bukan sekadar di dunia kita bakal nikmati SAHAMNYA mudah-mudahan berterusan nanti di akhirat menjadi SAHAM PASIF yang unsangkarable!! Amin, insyaallah! Sila layari ~ http://kliniksukses.anizanwar.com/affiliates

~ Semoga kita dipertemukan, insyaAllah! ~

Sertai REVOLUSI 1432H bersama Klinik Sukses!!! Jangan lupa JANJI TEMU…Majlis Ilmu Kita!!! Mudah-mudahan Allah berikan KELANCARAN YANG GEMILANG, PERTEMUAN YANG MEMBAHAGIAKAN dan KEBERKATAN yang LUAR DARI BIASA…Amin Ya Rabbal Alamin!

Salam Revolusi 1432H!

Facebook comments:

comments

4539563931_71a1b96798
162675_175016332521654_136020333087921_432573_7080408_n

Leave a Reply