Stress – EFT & testimonial

Bismillah,

Salam hormat buat para sahabat yang dikasihi  dan terima kasih kerana terus setia, mudah-mudahan kita akan beroleh HIKMAH, manfaat dan keberkatan insyaAllah untuk perkongsian kali ini.

STRESS VS KEHIDUPAN
InsyaAllah untuk SIRI akan datang ini saya akan memfokuskan kepada perkongsian EFT atau lebih tepat Emotional Freedom Technique dalam menangani masalah stress, kemurungan, penyakit dan seangkatan dengannya. Menunaikan JANJI saya yang tertunda juga sebenarnya…sebelum Raya tempoh hari.

Banyak dalam siri artikel saya sebelum ini yang mengupas tentang PENGARUH STRESS DAN KEHIDUPAN malah bagi rakan-rakan yang telahpun mendapatkan ebook PERCUMA saya di http://anizanwar.com pastinya dapat melihat secara lebih jelaskan…bagaimana sebenarnya PENGARUH STRESS, PENDAMAN EMOSI, PERSONALITI memberi kesan langsung kepada kefungsian tubuh manusia. (Bagi yang masih belum mendapatkannya lagi…dipersilakan mendapatkannya segera sebelum tawaran ditutup hujung bulan ini).

Begitu besar impak ‘inner technology’nie ~ interaksi dalaman yang sejahtera insyaAllah membantu kefungsian tubuh yang sihat dan sejahtera…dan begitulah sebaliknya.

STRESS DAN PEMANGSA
Bercerita tentang PENGARUH STRESS…memang menstresskan ek ….He he he, tak nak ingat masalah lagik pulak tambah teringat lebih-lebih lagi dalam zaman ekonomi yang serba mencabar…komitmen pinjaman bank, perbelanjaan bulanan itu belum tambah lagi cabaran-cabaran sekeliling komitmen kerjaya, perniagaan dan sebagainya. He he he inilah yang tak kena gayanya VOLUME lemah lembut, gemalai boleh tukar NYARING dan membengitkan…pantanglaa salah ataupun silap sket tak kena gaya apa yang adajer boleh disambar menambat anak-anak yang tidaklaa berapa salah dapat hanger, hanger dapat rotan..rotanlaa ~ kasihan anak-anak ingatkan depa akan berubahlaa emm tak takde maknanya kadang lagi rebel adalaa. Tengok pasangan pun harus macam singa lapar ~ ini bukan akak yang kata kekawan yang story. Ada pulak kadang adik ataupun parents pun boleh jadi jugak jadi mangsa…He he he macamtulaa kekawan kalau dalam keadaan TEKANAN…STRESS dan di luar kawalan memang ala-ala PEMANGSA memang mencari mangsajer kerjanya…NASIBLAAA ~ ketakutan dibuatnya insan-insan di sekeliling.

Itu yang kadang kat umah mati kutu kat luar umah itu dia…AKULAH RAJA…RAJA GOPAL…Nauzubillahminzalik. Bagi para sahabat yangs edang teruji, diuji berada dalam FASA STRESS bagaimanalaa NAK MENGUBAH SUASANA & IKLIM yang kurang harmoni sebeginikan? Huru-hara hidup dibuatnya…sesaklaa nafas haa inilah yang tahu-tahunya batuk, demam, selsema berpanjangan…berbulan-bulan idaklah baiknya pie jumpak Dr…pie Klinik tidak jugak kurangnya…segala macam ubat & petua dicuba….Haa bagi para sahabat yang dibawah KLASIFIKASI begini haa…SONANGjo nak ubeknya….kasi settle..kasi HARMONI itu “ROOT ISU”…tak kiralaa baru putus tunang ker, ilang pekerjaan ker, masalah budget lari ker, baru lopeh bercorai ko…kena hamuk dengan boss ker ~ kasi PEACE itu isu yang menstresskan diri….insyaAllah eloklaa nantitu SIHAT terus…tak caya….cubalaa…Macam mana nak cuba ..alahai!Takkan buat tak roti …malehlaa akak nak ceeto…Sendirilaa tau…dok diam jo depan laptop ko pc…ONLINE TEHRAPHY EFT, insyaAllah berehhh!

Tak percaya???Jom kita check this out…TESTIMONIAL FRESH FROM THE OVENnie..dah lama benor tak recap…byk lagi sebenarnya mana yang sempatlaakannext timelaa buat buku plak ~ MIRACLES from kekawan yang telah menikmati KEINDAHAN EFT. DITEGASKAN SEGALA PAPARAN ADALAH ATAS IZIN PIHAK KLIEN UTK TUJUAN IKHTIBAR KEHIDUPAN & INSPIRASI DAN SEGALA PAPARAN ADALAH MENGGUNAKAN NAMA SAMARAN SEMATA-MATA BAGI MELINDUNGI DIGNITY & KERAHSIAN PIHAK KLIEN. (Maka bagi bakal2 klien tak perlu bimbang sebenarnya BAGI YANG MEMILIH UNTUK BERAHSIA & TIDAK INGIN BERKONGSI mudah shj dalam inventori/kontrak nanti tandakan shj pada bahagian “TIDAK IZINKAN PEKONGSIAN”, mudah bukan? Takyahlaa nak pening dok terpikir satu dunia tahu kisah haku…kalah celebrititu….hakikatnya MEKANISME BELA DIRI sebenarnya…bagi excuse ~ hati-hati don’t fall in LOVE with ur miserables, troubles, nightmare & emotional pain @ trauma ~ ilang nikmat hidup orang kata…tak bestkan!

1) Kak Celine : Dilema Rumahtangga & Stress Yang Terpendam

aniz anwar: seblm aniz akhiri mungkin Celine ingin berkongsi tentang pengalaman Celine..secara kesimpulannya..silakan!
Kak Celine nor: K.Celine rasa cukup tenang dan hilang segala kemarahan yg akak simpan 3 hari yg lalu aniz…Sebenarnya dah lama akak sabar dan bertahan hamper 11 tahun sudah dengan harapan abang akan berubah tapi takperlah ini bahagian akak…akak pasrah kini dah tak tertanggung rasanya.Mudah2an istiharah dgn Al-Quran nanti akan menjawab arah tuju kami.
Kak Celine nor: maha suci allah…..dia beri jln…akak rasa lega..Allah maha hebat…dan aniz perantaraannya
Kak Celine nor: aniz jadik penyampainya
aniz anwar: Subhanallah!
Kak Celine nor: Rasa bersyukur tak terucap aniz
Kak Celine nor: betapa indah dan betapa pengasih dan penyayang
Kak Celine nor: allah pada hambanya
Kak Celine nor: alhamdulillah
Kak Celine nor: terimakasih yg tak terhingga aniz
Kak Celine nor: memberi dan menemukan jln pada akak
Kak Celine nor: itu baru sikit yg akak rasa
Kak Celine nor: belum yg lain lagik
aniz anwar: hemm…so much to discover…new life begin..insyaAllah..perjalanan yg sungguh indah sesuunguhnya…
aniz anwar: aniz juga ucap syukur pd Allah atas izinNYA aniz dpt membantu sahabat yg memerlukan…this is WHAT I’ve been looking for..the JOY of giving!
aniz anwar: insyaAllah kita akan bertemu lagi
Kak Celine nor: alhamdulillah
Kak Celine nor: insyallah
aniz anwar: do update me when akak ready…
Kak Celine nor: so sebelum aniz pegi
..
Kak Celine nor: ada tip nak bagi ketika nak buat istikharah
Kak Celine nor: adab berdoa dan memohon kpd allah
aniz anwar: relaz…
aniz anwar: pilih satu kecenderungan hati
aniz anwar: dan PASRAHKAN SEGALANYA PD ALLAH…
Kak Celine nor: baik lah
aniz anwar: dr keputusan ini nanti barulah DIATURKAN STRATEGYnya…
Kak Celine nor: insyallah
aniz anwar: insyaAllah yg kita BURU ADALAH REDHANYA…
Kak Celine nor: amin
aniz anwar: jodoh kalian sgt tepat sebenarnya saling lengkap melengkapi
aniz anwar: namun kehidupan juga harus adil utk diri sendirikan..
Kak Celine nor: benar aniz
aniz anwar: moga KEPUTUSAN ini akan membuka tabir rahsia & HIKMAHnya
Kak Celine nor: amin…Terima kasih sekali lagi aniz..

Pn Jemilah : Jantung Berdebar-debar dan berdegup kencang sejak 3 tahun lalu.
Merupakan ibu kepada 2 orang cahayamata, anak sulong daripada 4 orang adik beradik. Pn Jemilah telah menjalani rawatan di hospital kerajaan dan hasil pemeriksaan beliau tidak mengalami sebarang masalah kesihatan yang serious namun disebabkan pengaruh pendaman emosi dan tekanan yang dilalui dikenalpasti antara factor penyumbang kepada masalah jantungnya yang berdegup laju hasil ujikaji stress yang dijalankan pihak hospital.

Hampir 3 tahun Pn Jemilah bergantung kepada ubat , memang diakui Pn Jemilah kurang selesa malah beliau juga sedia maklum akan kesan langsung ubat-ubatan ini, Dan Alhamdulillah atas perkongsian rakan sejawat beliau menjalani rawatan EFT bersama saya…Rupa-rupanya ada satu isu besar yang menganggunya…kes sebegini pernah Abah kendalikan mujurlah saya dapat belajar dari situ, hasil penerokaan pendekatan HOLISTIK diketengahkan untuk membantu Pn Jemilah…Setiap kali ingin beribadah beliau sering diganggu oleh gambaran Salib, Gereja dan Paderi…rupa-rupa lebih 5 tahun sudah ‘gambaran ini’ menganggu hidupnya.

Mujurlah dalam pada itu Pn Jemileh kuat dan tabah menempuhnya…dan kecekalan, kesabaran beliau untuk terus bertahan akhirnya doa beliau dijawab Allah…Kami bertemu sebenarnya bukan sekadar kebetulan atas PENTADBIRAN KASIHNYA RAHMAN DI ATAS SANA…Alhamdulillah dengan ilmu dan hamparan yang dipinjamkanNYA dapat saya membantu seorang lagi sahabat yang selama ini berperang dengan diri sendiri…Sebetulnya tak sampaipun beberapa minit less then 5 minutes YANG LAMANYA hamper satu jam lebih adalah proses penerokaan…Nah! Lihat disitu…Allah itu Maha hebatkan…Kalau DIA izinkan …sekelip mata…Yes! Sekelip mata mampu dipulihkan…

Ada juga yang bertanya selepas ini, Pn Aniz ada tak ‘masalah ini’ akan menganggu kembali…Jujur jawapan saya ini bahagian masing2 tapi mengikut pemerhatian dan pengalaman saya JARANG SEKALI ianya akan menganggu kembali…kalaupun ada hanya sekelis pandang…ianya takkan mampu menganggu hingga ke tahap kritikal paling jauh pun sekitar bacaan 2 shj (dgn skala 0 ~ tidak stress & 10 ~ paling stress dan dgn skala 2 kalaupun ada dtg menganggutu kiranya kacanglaa BISA dibereskan sendiri). Dan pastinya juga doa dan harapan saya Pn Jemilah akan menikmati kehidupan baru yang LEBIH BAHAGIA, TENANG & SEJAHTERA selepas ini lebih-lebih lagi dalam ibadah.

• Sebetulnya ramai sudah testimonial EFT yang member maklumbalas, dengan pengetahuan EFT dan rawatan juga sesi theraphy yang dijalani mereka LEBIH MENIKMATI kemanisan beribadah. Kenapa ek? Hemm..mudah shj kawan-kawan EFT nie sebenarnya ibarat PENAPIS yang menapis sebarang kotoran dan pencemaran…so RASIONALnya apabila banyak kotoran a.k.a isu-isu stress yang menganggu ~ emosi negatif spt sedih, benci, dendam, marah, kecil hati, kesal, rasa bersalah, tidak memaafkan org lain, buntu, risau, bimbang…dsbgnya dan apabila ‘unusr negatif’ ini dibereskan…maka BERSIHLAH MINDA…BERSIHLAH HATI…mudahlaa mencapai TENANG & FOKUS untuk apajua misi & tanggungjawab yang bakal dilaksanakan begitu jugalah dengan ibadah.

• EFT ~ Knowledge how to dispute/filter EMOTIONAL TOXIN…ibarat system penapis air..haa EFTnie cam ghitulaa…tahu tak kekawan emosi negatif dan segala kedarak negatif yang dimpan ini BAHAYA…bahaya macam mana …LAW OF ATTRACTION…lontaran minda, monolog diri yang negatif boleh merosakkan molekul air dan juga makanan yang kita jamah, telan. Dan disinilah nanti ianya juga boleh mengesani MEROSAKKAN kefungsian tubuh kita. Hemm…nampaktu bukan sekadar perlu berbelanja lebih nak dapatkan SISTEM PENAPIS AIR yang cangggih-canggih tapi…TAPI kekawan nak SEJAHTERA, SIHAT, AMAN & BAHAGIA dalam ertikata yang sebenar…FILTER SISTEM DALAMAN {UN PERLULAH CANGGIH untuk menapis segala unsure negatif, pencemaran yang merosakkan…inilah analogy EMOTIONAL FREEDOM TECHNIQUE! Simple bukan??? Dan yang PALING BEST…ianya sangat-sangat mudah, PANTAS dan berkesan mudah dipelajari siapa sahaja…

Bagi yang ingin MENCARI PENAWAR DIRI…mengubat hati yang terluka, runsing, bimbang, keliru…mahupun MENIMBA ILMU PENGETAHUAN berkongsi KEINDAHAN & KEAJAIBAN hamparan Ilahi dalam kehidupan insan dengan displin ilmu berkaitan Personaliti, Tingkahlaku Manusia, Pengurusan stress, Emotional Freedom Technique, Kuasa Doa, Meditasi dan Sains Minda…temui saya dalam Klinik Sukses pada 31hb Oktober 2009…

Izinkan saya mengiringi transformasi impian anda, mudah-mudahan sama-sama kita beroleh berakah dan manfaat bukan sahaja di dunia tetapi insyaAllah berkekalan hingga ke akhirat…itupun yang saya cari sebenarnya…touch every one heart with JOY & INSIGHT!…This is My BLISSFUL Journey, indeed!I LOVE!!!

Can’t wait to hear your next SUCCESS story kekawan!

May you have enough happiness to make you sweet, enough trials to make you strong, enough sorrow to keep you human, enough hope to make you happy, and enough money to buy you gifts!!! ~ Salah satu GIFTtu….from Klinik Sukseslaa he he he… Ho ho ho…
See you in Klinik Sukses, insyaAllah!

Bengkel EFT, Meditasi, Kuasa Minda & Doa :
Tarikh : 31hb Oct 2009
Masa : 9.30pg ~ 5ptg
Tempat : Nur Qudrah Holistic Solution, Sec. 18, Shah Alam
Yuran : RM240 shj
(Tarikh tutup pendaftaran ialah Rabu, 28/10/09)

Cara pendaftaran di http://kliniksukses.anizanwar.com

Salam Sukses!

Facebook comments:

comments

Leave a Reply